2018-07-18 21:38


“REFORMIŞTII” PDL. Monica Macovei s-a înscris în cursa pentru şefia democrat-liberalilor

 |  15:00
“REFORMIŞTII” PDL. Monica Macovei s-a înscris în cursa pentru şefia democrat-liberalilor

Rolul Partidului Democrat Liberal este acela de a conduce opoziţia. De la această premiesă porneşte moţiunea “Reformiştii”, cu care europarlamentarul Monica Macovei s-a înscris, vineri, în cursa pentru şefia PDL. “'Nu putem permite ca alte partide, inclusiv formaţiuni populiste fără principii şi fără doctrină, să îşi aroge acest rol major. Pentru aceasta, partidul nostru are nevoie de un suflu nou, de o conducere credibilă şi reformistă conectată la nivel european, de purtători de mesaj credibili care să îşi asume curajos denunţarea derapajelor actualei puteri, dar şi greşelile fostelor guvernări'', se arată în moţiune.

 

Documentul susţine aplicarea permanentă a unor standarde etice de partid şi o politică de carieră bazată doar pe merit. Monica Macovei a declarat, conform Agerpres, că moţiunea pe care o depune este un cadou făcut membrilor PDL de 1 martie, prin care speră la reformarea partidului şi modernizarea României. Potrivit moţiunii, PDL este un autentic partid popular care se adresează întregului electorat, dar cu precădere ''acelor oameni liberi şi puternici, vrednici şi solidari, care produc valoare şi fără de care înnoirea României nu poate reuşi''.

 

Deschiderea partidului

 

''În acest spirit, PDL trebuie să se deschidă înspre societate, înspre competenţe, să atragă membri de valoare, nu traseişti, clienţi politici sau politicieni în căutare de impunitate penală. Promovarea în partid trebuie să se facă pe bază de competenţă, integritate, iniţiativă şi capacitate de comunicare. Avem nevoie de comisii de etică şi cariere care să lucreze permanent'', precizează Macovei.

 

Acapararea dreptei

 

Potrivit moţiunii, PNL a abandonat principiile dreptei prin alăturarea de PSD în cadrul USL, fapt care a făcut ca spaţiul dreptei să rămână la dispoziţia PDL, însă ''există toate semnalele că PNL va încerca să acapareze acest spaţiu''. ''Acum este momentul de lansare a proiectului nostru pentru România şi de relansare a PDL. Opţiunea nu este revenirea la guvernare ca remorcă a PNL sau a PSD, ci opoziţia curajoasă, bazată pe valorile dreptei'', precizează europarlamentarul.

 

Parlament unicameral

 

În privinţa revizuirii Constituţiei "Partidul Democrat Liberal trebuie să militeze ferm pentru respectarea rezultatelor referendumului din 2009, adică 300 de parlamentari şi Parlament monocameral". Totodată, Macovei susţine ca românii din afara graniţelor să fie parte a "diplomaţiei publice" a României. Moţiunea lui Macovei este semnată până-n acest moment de 400 de democrat-liberali, între care: Cristian Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Adrian Papahagi, Ionuţ Popescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: Monica_Macovei, opozitie, PNL, Reformistii, doctrina

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova