2019-05-19 15:50


Refuzată de Iohannis, Lia Olguţa Vasilescu lansează ATACUL asupra preşedintelui

 |  21:41
Refuzată de Iohannis, Lia Olguţa Vasilescu lansează ATACUL asupra preşedintelui

Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, susţine că preşedintele Klaus Iohannis consideră decizia Curţii Constituţionale privind numirea noilor miniştri "pur şi simplu maculatură". "Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului, care ne dă lecţii despre statul de drept, nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România", spune Olguţa Vasilescu.

"Nu ştiu dacă este o interpretare greşită (a deciziei CCR - n.r.) sau i se pare, pur şi simplu, maculatură domnului Iohannis, ca să nu mă exprim mult mai plastic şi nu ştiu pe cine încurc şi eu, şi Mircea Drăghici să ajungem în aceste posturi. Pe domnul Iohannis, pe cineva din anturajul domnului Iohannis, pentru că este clar că nu există niciun motiv de legalitate, singura variantă în care ar putea să ne respingă", a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

Aceasta a precizat că şi ea şi Mircea Drăghici îndeplinesc toate condiţiile legale pentru a putea fi numiţi în funcţiile de miniştri. "I se pare decizia Curţii Constituţionale simplă maculatură, altfel nu înţeleg de ce nu o pune de îndată în aplicare, aşa cum sună şi decizia Curţii. Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului, care ne dă lecţii despre statul de drept, nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România", a adăugat Vasilescu.

Ea a spus că "este un iresponsabil în fruntea statului român". Întrebată care ar fi variantele de a-l sancţiona pe preşedinte pentru această atitudine, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns că o decizie în acest sens ar trebui discutată şi stabilită în coaliţia de guvernare.

"Eu cred că doreşte neapărat să blocheze PSD-ul şi văd că a declanşat o vânătoare şi împotriva unor oameni pe care-i consideră probabil PSD-işti, dar nici poveste de aşa ceva, astfel nu-mi explic ce s-a întâmplat astăzi în ceea ce priveşte nominalizarea pentru Statul Major General. acolo legea este foarte clară. (...) O altă ilegalitate săvârşită de preşedintele Iohannis, o altă încălcare a Constituţiei României, pentru a câta oară? Cu certitudine cred că astăzi avem cu toţi dovada că preşedintele Klaus Iohannis nu dă doi bani pe Constituţia  României, pe deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat Vasilescu, adăugând că acesta "e clar că doreşte să blocheze orice fel de numire pe care o va face Guvernul".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-29
Citeste si:
Dăncilă susține că Iohannis a REFUZAT numirilor noilor miniștri

TAGURI: lia olguta vasilescu, refuzata, minisru, iohannis, atac
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UNIVERSITATEA DIN ALEXANDRIA
28 Dec 2018

URSOICA SE PISA PE BLANA . CE DRACU SA FACA LA MINISTERUL 29 ? SI AL 90 MINISTRU IN 2 ANI ? AI TERMINAT LEGEA PENSIILOR ? COTOFANA ARE SI EL CONSILIERI DIN TOATE SERVICIILE STATULUI , NU DECIDE EL SINGUR .
ANONIM
29 Dec 2018

Decide ficusul deajuns Are un stil de a lua decizii incat te intrebi daca nu e psihopat cumva
Random imageUltimele stiri


STARBAG