2018-12-12 21:58


Regele Mihai a donat patru drumuri oraşului Sinaia

 |  16:00
Regele Mihai a donat patru drumuri oraşului Sinaia

Regele Mihai I a donat oraşului Sinaia 27.649 de metri pătraţi de teren, reprezentând patru drumuri forestiere care traversează proprietăţile Casei Regale.

Terenurile au fost dobândite prin retrocedare, în baza Legii 247/2005, punerea în posesie fiind făcută de Primăria Sinaia în decembrie 2007, titlul eliberat în august 2008. Potrivit primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, procesul-verbal încheiat de comisia de retrocedare a Primăriei prevedea ca Regele să doneze oraşului acele drumuri care sunt de interes public. „Eu am insistat pentru o astfel de prevedere. Din păcate, a fost nevoie de trei ani şi de multe insistenţe din partea noastră, a autorităţilor locale, pentru ca actul de donaţie să fie încheiat”, a declarat Vlad Oprea.

Actul de donaţie a fost încheiat pe 6 iunie 2011 la un notar public din Sinaia de un mandatar al Regelui şi de viceprimar. Conform documentului, valoarea terenurilor este de 44.238 de lei, fiind stabilită printr-o expertiză a Camerei Notarilor Publici Ploieşti.

Donatorul îşi păstrează, fără restricţii, dreptul de trecere pe acele terenuri, inclusiv cu autovehicule sau utilaje pentru exploatare forestieră, iar autorităţile locale nu au dreptul să înstrăineze sau închirieze suprafeţele, nici să schimbe statutul lor actual de drum, în caz contrar terenurile revenind în proprietatea Regelui Mihai sau a moştenitorilor acestuia.

Primarul Oprea intenţionează să reabiliteze toate cele patru drumuri. Primul, lung de 5 km, leagă Sinaia şi Buşteni, mergând paralel cu DN1, şi poate deveni, după asfaltare, o rută alternativă la DN 1. Alte două fac legătura între staţiunea Sinaia şi calea de acces spre Cota 1.400 din masivul Bucegi, putând intra în circuitul turistic. Al patrulea se află în cartierul Cumpătu din Sinaia, unde, după reabilitarea tronsonului, se poate dezvolta o zonă nouă de locuinţe. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SUGE
30 Dec 2011

ce e cu asta a esti ti
Random imageUltimele stiri


loading...