2018-12-15 02:59


Regele miliardar al statelor de pe ape

 |  21:00
Regele miliardar al statelor de pe ape

Nebunie sau viitor? Fondatorul PayPal (serviciu de plăţi online) şi primul investitor Facebook,Peter Thiel, a dat 1,25 milioane de dolari Fundaţiei Seasteading pentru implementarea unei idei spectaculoase: crearea de ţări plutitoare în apele internaţionale libere.

Magnatul Thiel este un mare susţinător al Institutului Seasteading, care urmăreşte să construiască state suverane, instalate pe platforme sau suporturi plutitoare,în apele internaţionale. Ideea de bază este ca noile ţări să înceapă de la zero şi să funcţioneze fără legi, coduri morale sau alte reguli şi convenţii. Deplina recunoaştere diplomatică de către Organizaţia Naţiunilor Unite va necesita timp şi avocaţi. Institutul Seasteading va deschide prima colonie de acest fel anul viitor sub forma unui complex de birouri amplasat în largul oraşului San Francisco. Pentru început, el va fi locuit doar temporar. Iar primele aşezări permanente vor fi inaugurate peste 7 ani, cu scopul de a avea milioane de rezidenţi până în 2050. Scopul final este de a deschide o nouă perspectivă asupra statalităţii, în condiţiile în care guvernele în forma actuală au fost în imposibilitatea de a avansa din punctul de vedere al bunăstării. 

Motivele antreprenorului

Thiel spune că are un interes teoretic faţă de acest proiect. El nu crede că libertatea şi democraţia sunt compatibile.Pornind de la ideea că nu există locuri cu adevărat libere în lume, magnatul vrea să vadă dacă poate exista o formă de libertate care să implice un fel de proces netestat până în prezent. „Sunt foarte mulţi oameni care nu cred că este posibil. Ei nu ne vor lua în serios pentru că nu vor crede că este posibil şi astfel nu vor încerca să ne oprească până nu e prea târziu”, a declarat Thiel în cadrul unei conferinţe în 2009. Potrivit antreprenorului în vârstă de 43 de ani, în acest moment suntem la un punct destul de important al societăţii, în care ori vom găsi o modalitate de a redescoperi o frontieră, ori vom fi obligaţi să ne schimbăm într-un mod care este foarte dificil.

Peter Thiel a făcut senzaţie la începutul acestui an pentru că şi-a dat o parte din avere pentru o iniţiativă menită să încurajeze antreprenorii să “sară” peste facultate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04

Mai multe imagini:
Regele miliardar al statelor de pe ape
zoom
Regele miliardar al statelor de pe ape
zoom
Regele miliardar al statelor de pe ape
zoom

Regele miliardar al statelor de pe ape
zoom
Regele miliardar al statelor de pe ape
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...