2018-07-16 04:13


REGIONALIZAREA ABORDATĂ ECONOMIC. UDMR vrea îndepărtarea criteriului etnic

 |  13:13
REGIONALIZAREA ABORDATĂ ECONOMIC. UDMR vrea îndepărtarea criteriului etnic

Preşedintele UDMR, susţine că Guvernanţi trebuie să scoată din chestiunea regionalizării ceea ce este denumit ca fiind "pericolul maghiar", consideră liderul UDMR Kelemen Hunor.

El a susţinut vineri, la şedinţa Consiliilor regionale reunite ale aleşilor locali ai UDMR, că problema regionalizării trebuie abordată economic, nu etnic, şi a avertizat că în perioada următoare se va intensifica retorica naţionalistă. Kelemen Hunor a spus că UDMR trebuie să ceară ajutor şi din Ungaria în problema regionalizării, notează Agerpres.

"În chestiunile care vizează cauzele noastre speciale trebuie să găsim parteneri în România, în Bucureşti, în administraţiile publice locale, trebuie să identificăm parteneri pentru regionalizare, pentru luarea deciziilor zilnice în Ungaria, în Guvernul ungar, în partidele din Ungaria, în Parlamentul ungar şi când avem nevoie de ajutor şi de solidaritate atunci trebuie să comunicăm. (...) Trebuie să găsim parteneri şi în politica externă şi internaţională", a afirmat Kelemen Hunor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: Kelemen Hunor, etnic, regionalizare, pericol, maghiar, naţionalist, Ungaria

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova