2019-03-25 03:50


Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat: Deputaţii pot fi SUSPENDAŢI de la lucrările Camerei

 |  14:55
Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat: Deputaţii pot fi SUSPENDAŢI de la lucrările Camerei

Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport favorbail pe propunerea de modificare a Regulamentului deputaţilor, la propunerea lui Eugen Nicolicea. Noul regulament prevede că deputaţii care perturbă activităţile pot fi sancţionaţi cu suspendarea participării la lucrări, între 2 şi 30 de zile lucrătoare. De asemenea, afişarea de bannere şi pancarte în plenul Parlamentului este interizsă.

Prevederile sunt preluate din Regulamentul Parlamentului European, iar propunerea va intra la vot în sesiunea din toamnă, potrivit lui Eugen Nicolicea.

Astfel, faţă de forma iniţială, Nicolicea a anunţat că a fost introdusă şi o prevedere care le interzice deputaţilor să afişeze bannere sau pancarte în plenul Parlamentului.

“Este interzisă perturbarea activităţii parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribuna Camerei, cât şi din sala de şedinţe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, se arată în propunerea de modificare a regulamentului.

De asemenea, preşedintele de şedinţă poate chema la ordine deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputaţii continuă să se abată de la regulament sau împiedică în orice mod desfăşurarea normală a lucrărilor, preşedintele de şedinţă retrage cuvântul, iar dacă aceştia persistă, dispune eliminarea din sală. Acelaşi articol prevede că evacuarea din sală a deputaţilor în situaţiile prevăzute mai sus se face prin secretariatul general, care cheamă serviciul de securitate.

O altă prevedere stabileşte că preşedintele poate suspenda şedinţa, dacă deputaţii perturbă buna funcţionare a acesteia.

În plus, sunt introduse noi fapte care constituie abateri disciplinare parlamentare, respectiv: ”perturbarea activităţii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduită, de curtoazie şi de disciplină parlamentară” şi ”blocarea activităţii parlamentare”.

Iar între sancţiunile pentru abaterile de la Regulament se stabileşte: ”fără a aduce atingere dreptului de vot în şedinţa de plen şi sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activităţile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două şi treizeci de zile lucrătoare”.

Măsurile au fost luate după ce în luna iunie, câţiva protestatari Rezist s-au aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului, la invitaţia grupului senatorial USR, în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-10

TAGURI: camera deputatilor, deputati, suspendati, regulament,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Iul 2018

Toate legile dictatoriale date de ciuma rosie in acesti ani se vor intoarce inpotriva lor. Nastase a dat legi de care a beneficiat Basescu. Analfabetii ciumei rosii se cred eterni. Ei se bazeaza la vot pe asistati, bugetari si pensionarii dusi cu mintea. Si aceste categorii sociale au fost mintite de puscariasul drak-nea si se vor intoarce inpotriva ciumei rosii.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...