2016-12-02 20:19

POLITICA


Relaţiile SUA - Pakistan, restaurate

 |  18:52
Relaţiile SUA - Pakistan, restaurate

Relaţiile dintre Statele Unite ale Americii şi Pakistan par că funcţionează în continuare la fel de bine, în ciuda unor tensiuni majore care au putut fi observate în ultimele luni, relatează Reuters.

Moartea unui important lider al-Qaida în urma unui atac cu drone din regiunea tribală a Pakistanului, primul după mai bine de două luni, a certificat că aceste relaţii funcţionează, chiar dacă la nivel oficial comunicarea dintre cele două state este încordată. Raidul menţionat a avut loc pe 10 ianuarie, iar desfăşurarea acestuia a dovedit o coordonare strânsă între aparatele de zbor şi observatorii aflaţi la sol aparţinând autorităţilor pakistaneze.

Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat în ianuarie 2011, după ce un angajat CIA a ucis doi pakistanezi în Lahore, acestea având şi mai mult de suferit ca urmare a raidului în urma căruia Osama bin Laden a fost ucis de soldaţii americani într-o operaţiune despre care autorităţile pakistaneze nu au fost informate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: relatii sua-pakistan, razboi talibani, raid osama bin laden, atac droneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Mapn majorează îndemnizațiile pentru veteranii de război Guvernul a adoptat, marți, o ordonanță de urgență prin care cuantumul îndemnizațiilor lunare... 29 Noi 2016 | (0)
Erdogan s-a supărat pe Europa În timp ce întreaga lume nu mai „vede” nimic altceva decât rezultatul ultimelor alegeri... 17 Noi 2016 | (2)