2018-11-18 03:46


REMANIERE: Victor Ponta anunţă că va analiza activitatea înalţilor funcţionari PSD din Guvern şi alte instituţii

 |  20:18
REMANIERE: Victor Ponta anunţă că va analiza activitatea înalţilor funcţionari PSD din Guvern şi alte instituţii

Premierul Victor Ponta anunţă o remaniere pentru începutul toamnei, după ce, în august, vor avea loc analize pe activitate la fiecare minister.

Potrivit spuselor lui Victor Ponta, la sfârşitul lunii august vor fi convocate BPN, CexN şi grupurile parlamentare pentru a face analiza activităţii reprezentanţilor PSD din Guvern şi alte instituţii, inclusiv în conducerea Parlamentului. „La sfârşitul lunii august facem analiza activităţii miniştrilor, a secretarilor de stat, a şefilor de autorităţi şi agenţii din partea PSD, a celor care ocupă funcţii politice în conducerea Parlamentaului. Se împlinesc 8 luni de la preluarea noului mandat, iar această analiză e necesară pentru a vedea activitatea colegilor, ceea ce e de îmbunătăţit, eventual de a face schimbări unde lucrurile nu au mers bine", a spus Ponta.

Prim-ministrul a mai susţinut că decizia de a analiza activitatea miniştrilor nu are legătură cu evenimente din ultima perioadă, ci este o tradiţie: „Aşa am făcut întotdeauna, e o tradiţie, e un lucru normal, bun, nu e nimeni numit pe viaţă ministru, trebuie să aibă sprijinul partidului“, a adăugat Ponta.

Încep listele

Premierul a declarat că această analiză se referă exclusiv la PSD, nu şi la reprezentanţii liberalilor. „Eu nu mă uit în ograda PNL, care are propriile proceduri“, a spus şeful Executivului. Deocamdată, tabăra liberală nu a anunţat o analiză similară, nici partidul lui Dan Voiculescu, PC.

Totuşi, deja se vehiculează o listă  a miniştrilor ce urmează să fie remaniaţi, atât de la social-democraţi, cât şi de la liberali. Potrivit RTV, din partea PSD ar fi vizaţi doi demnitari din Executiv. Este vorba despre Eugen Teodorovici, actualul ministru al Fondurilor Europene, şi despre Doina Pană, ministrul pentru Dialog Social.

Aceeaşi sursă a furnizat şi trei nume din partea liberală a Guvernului care ar urma să îşi piardă funcţia. Pe „listă” este ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu ,  ministrul de Interne, Radu Stroe, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

TAGURI: remaniere, Ponta, guvern, miniştri, Nicolăescu, Câmpeanu, Stroe, Teodorovici, Pană
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...