2017-01-18 12:19

POLITICA


Reportaj din grădina lui Victor. Fântână arteziană în Kiseleff, plus miniheleşteu

 |  19:55
Reportaj din grădina lui Victor. Fântână arteziană în Kiseleff, plus miniheleşteu

Curtea PSD din Kiseleff a intrat într-un plin proces decosmetizare, muncitorii lucrând de zor pentru ca totul să arate perfect. Aufost schimbate bordurile, au fost plantate floricele, iar piesa de rezistenţă oconstituie bazinul, care va avea în mijlocul său o fântână arteziană.

Dacă intri în curtea PSD nu ai cum să nu observi că cevas-a schimbat. Nu este vorba despre conducerea partidului, deoarece acest lucrus-a întâmplat cu mai bine de un an în urmă. Nici sigla sau culorile partiduluinu au cunoscut mutaţii spectaculoase. Trandafirii sunt la locul lor şi tot pefundal roşu. Ceva s-a întâmplat cu restul curţii. Din prima clipa remarci cumstau drepţi, de-o parte şi de alta a drumului care duce către intrarea în sediulPSD, aliniaţi ca într-o formaţiune de elită, mai mulţi brăduleţi. Ca să nu levină cheful să fugă, ghivece masive le stau la bază. În spatele lor, îndiferite combinaţii de culori şi aşezări stau gingaşe florile partidului. Unfel de parte feminină, în spatele gărzii verzi care întâmpină mai mariipesedişti. Nici firul de iarbă nu a scăpat de rigoarea grădinarului pesedist. Tunsregulamentar, ca orice soldat de trupă, firul de iarbă arată că disciplina nupoate fi încălcată la PSD. Chiar dacă nu recunosc oficial că îl apreciază peAdriean Videanu, pesediştii au învăţat câte ceva de la fostul edil alCapitalei. Spui Videanu, te gândeşti inevitabil la borduri. Da, social-democraţiişi-au schimbat bordurile! Nu este o glumă, operaţiunea a fost una extrem deatent executată. Cei din sediu spun că Victor Ponta a fost cel care a comandatcosmetizarea curţii. Bun, să recapitulăm. Brăduţi în ghivece, floricele, gazon,borduri. S-a mai schimbat ceva. Aţi greşit dacă v-aţi gândit la portar. Cum sefac bani în această ţară? Cu asfalt, că doar de aceea avem regii asfaltului. Lascara mică, acelaşi lucru s-a întâmplat în Kiseleff. Aleile din grădina luiVictor au fost reparate. Emil Boc a încercat pe autostrada Transilvaniei „testulpaharului” pentru a vedea modul în care au lucrat constructorii. Nu este cazulla PSD, deoarece bolidul de câteva sute de cai al lui Victor i-ar răsturna înpoală paharul plin cu apă la prima atingere a pedalei. Nu a costat de pomană33.000 de euro. Aşa că nu este recomandat acest test. Au fost aduşi şi doistrăjeri pentru intrarea în sediu. Au în jur de un metru şi jumătate şi poartăculorile partidului. Sunt două plante, care supraveghează atent cine intră şiiese din partid.

Piesa de rezistenţă

Dar ce faci când soarele bate prea tare? În 2009, la PSDvântul te proteja, acum apa este la putere. Florile, gazonul, bordurile,asfaltul nu te apără. Ai nevoie de o oază specială. Curtea este mare, resursedestule. Bazinul, un fel de miniheleşteu năpădit de tot felul de ierburi înurmă cu câţiva ani, a renăscut. Puţini pesedişti îşi mai amintesc dacă a fostumplut vreodată cu apă. O betonieră şi câţiva muncitori sunt dovada că nu zânafermecată a înfrumuseţat curtea din PSD. „Am reparat bazinul, se va instala şio fântână arteziană. Va arăta foarte frumos. Era păcat de bazin că stăteanefolosit”, ne povesteşte un om al muncii în timp ce îşi admiră realizarea. Pereţiibazinului încă poartă semnul şpaclului, iar câţiva saci de moloz indică volumulacţiunii prestate. „Păcat de foişor, ar trebui refăcut şi el”, şopteşte cineva.Mâ gândesc că timpul nu este trecut, iar grădina lui Victor va arăta perfect. Îmicer scuze, acum fug, începe conferinţa de presă. Tocmai s-a terminat o nouăşedinţă a conducerii partidului. Când aveţi timp, vă invit să vizitaţi grădinalui Victor, că doar vrea să fie prim-ministru!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16

Mai multe imagini:
Reportaj din grădina lui Victor. Fântână arteziană în Kiseleff, plus miniheleşteu
zoom
Reportaj din grădina lui Victor. Fântână arteziană în Kiseleff, plus miniheleşteu
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image