2018-10-15 21:04


Reprezentanţii partidelor politice dezbat Codul fiscal la Palatul Parlamentului

 |  11:46
Reprezentanţii partidelor politice dezbat Codul fiscal la Palatul Parlamentului

Întâlnirea dintre reprezentanții partidelor politice, pe tema noului Cod fiscal a început, joi dimineaţa, la Palatul Parlamentului. Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul spre reexaminare, Legislativul urmând să se întrunească într-o sesiune extraordinară.

La întâlnire participă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, alături de Eugen Nicolicea și Haralambie Vochițoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu și Marian Petrache de la PNL, Iuliu Winkler de la UDMR.

Premierul Victor Pona a declarat, miercuri seară, că nu a putut să decidă nimic cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu pe tema noului Cod fiscal. Ponta a ţinut să precizeze că proiectul „nu este pentru politicieni, nu e adoptat să fie bine pentru partide”.

"Nu s-a decis nimic, nu puteam să decid eu cu domul Iohannis și domnul Isărescu. Decizia se va lua toamna viitoare în Parlament, ce am discutat azi cu Iohannis și Iăarescu: Codul Fiscal nu e pentru politicieni, nu e adoptat să fie bine pentru partide", a precizat premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la Romania TV.

Prim-ministrul susţine că se poate adopta Codul Fiscal în consens politic.

"Codul Fiscal e mult mai bine să nu fie un obiect de dispută politică, ci să fi o gândire asumată, dacă se poate, de cât mai mulți. Eu am explicat președintelui și Guvernatorului, că tot ceea ce prevede Codul Fiscal referitor la TVA, anume 19%. Eu am spus foarte clar, cu 20% TVA este un impact pe care putem să-l acoperim (…) toate celelalte măsuri au un sens (…) Din punct meu de vedere, ca prim ministru, dacă putem să avem Codul Fiscal cu TVA-ul de 20%, cum l-am propus de la guvern, odată cu scădere TVA de 9% pentru alimente, media e undeva la 16%… cred că poate fi adoptat în consens politic.  Decizia aparține doar Parlamentului", a explicat Victor Ponta.

Premierul a ţinut să precizeze că noul Cod Fiscal este bun pentru cei care investesc bani în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-20
Citeste si:
Victor Ponta: Codul fiscal nu este pentru politicieni, nu e adoptat să fie bine pentru partide

TAGURI: reprezentant, partid, politic, dezbate, cod, fiscal, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...