2019-01-17 11:22


RESTRUCTURAREA Guvernului: DISPAR șapte ministere și apare unul nou

 |  15:40
RESTRUCTURAREA Guvernului: DISPAR șapte ministere și apare unul nou

Surse guvernamentale au precizat pentru stiripesurse.ro că PSD discuta in Comitetul Executiv despre restructurarea Guvernului in sensul in care vor dispărea șapte ministere și va fi înființat Ministerul Fondurilor Europene, ca instituție de sine stătătoare.

Iată cum se vor comasa ministerele, conform unor surse guvernamentale:

Ministerul Apelor și Pădurilor trece la Ministerul Mediului

Ministerul Economiei trece la Ministerul Finanțelor

Ministerul Cercetării trece la Ministerul Educației

Ministerul Românilor de Pretutindeni trece la Ministerul de Externe

Vor dispărea trei ministere: Ministerul Turismului, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul pentru IMM-uri. Cel mai probabil acestea vor deveni departamente ale unor ministere mai mari.

De asemenea, se va înființa Ministerul Fondurilor Europene, instituție de sine stătătoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-04

TAGURI: guvern, restructurare, ministere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
04 Ian 2018

Intotdeauna am pledat pentru reduceri massive in ministere, ambasade, nr. parlamentari, scoaterea popimii de la buget,etc., insa nu am stiut ca exista si un Minister al Cercetarii...Asta este chiar buna, o tara cu cercetare pe langa zero(altfel -banuiesc- bine mimata si consumatoare de bani) are minister pentru asa ceva...Sa te crucesti, nu alta! Totusi, masura nu este de ajuns, daca angajatii respectivi sunt inghesuiti peste si printre altii, la alte ministere...Acestia trebuie trimisi la somaj pentru max. cateva luni si trebuie sa le sugereze (iohanis, cine altul este cu sugestiile?) ca ar fi bine sa-si deschida afaceri particulare...Altfel, va fi precum in "Doi pasi inainte si trei inapoi,/C'asa-i jocul pe la noi..."
PARPALA
05 Ian 2018

DE CE IN POZELE CU DRAGNEA , APARE MAI MEREU OPARITA DE FIREA ? ASTA NU ARE NIMIC DE FACUT ACASA ?
ANONIMUS
05 Ian 2018

Romania nu este o tara care sa sustina atata aparat birocratic. Franta la cata populatie si teritoriu are, Germania dar si Spania au 14-15 ministere si personal cu mult mai redus. Informatizarea puternica, comunicarea, descentralizarea administrativa au facut ca aparatul bugetar sa fie la atat cat este nevoie. La noi sunt pline ministerele de persoane care nu au cauta ca pregatire si de cohorte de tineri care ar putea sa lucreze in privat sau sa isi dezvolte mici afaceri.Nu domeniul bugetar sustine economia unei tari.
ANONIM
05 Ian 2018

AFARA CU; PENALI, PUSCARIABILI, SEMIDOCTI, IMPOSTORII, TRADATORII, MAFIOTII , ETC DIN POLITICA SI ADMINISTRATIA PUBLICA ROMANEASCA ei trebuie deposedati de averile acumulate si unii pentru crimele economice si distrugerea statului sa fie bagati in penitenciare pe viata. Partidele sunt grupari infractionale de crima organizata .PENTRU SALVAREA RO TREBUIE SCOASE IN AFARA LEGII. SUS PATRIA JOS MAFIA.
SOCRATE
05 Ian 2018

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau "in interes personal ori de grup" trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei .
PARPALA
06 Ian 2018

E CEL MAI SLAB SI NEPERFORMANT GUVERN DIN TOATE TIMPURILE , IAR VINA PRINCIPALA E A MAFIOTULUI DRAGNEA . CIND NUMESTI IN GUVERN IDIOTZI USOR DE MANEVRAT , NU TE POTZI ASTEPTA LA NIMIC BUN . CE CAUTA IN GUVERN O CRETINA CA CARMEN DAN ( I-MI PLACE CACOFONIA ) , UN PAPITZOI PENIBIL CA LAUFER , UN INCULT CA GENUCHE , UN BOU CARE IUBESTE O OAIE ( DAEA ) , O BETZIVA NOTORIE CARE UITA AZI CE A PROMIS IERI ( OLPUTZA ) , UN LIMBRIC BUBOS CARE INVIRTE CODUL PENAL DUPA CUM E MAI BINE PENTRU CUPLUL MAFIOT DRAGNEA -TARICEANU ( TOADER ) , SAU UN PRIM MINISTRU ALAPTAT LA BRAILA DE TANTI ELVIRA ??? CU JAPITZELE ASTEA PENIBILE VREI SA AI CREDIBILITATE IN EUROPA ?
INTREBARE
06 Ian 2018

CE ESTE " MINISTERUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI " , CE ATRIBUTZII ARE , CE LEGATURI ARE CU ROMANII DE PRETUTINDENI , CU CE II AJUTA , CE VREA DE LA ROMANII DE PRETUTINDENI , CUM I-A LEGATURA CU ROMANII DE PRETUTINDENI ??? . EU SINT LA APROXIMATIV 7500 KM DE TZARA , NU M-A CONTACTAT NIMENI NICIODATA SI NICI NU MI-AS DORI . NU VREAU SA AM NICI O LEGATURA CU UN GUVERN MAFIOT CHIAR DACA TZARA MEA NATALA ESTE ROMANIA . DACA ROLUL ACESTUI MINISTER ESTE SA ADUCA VOTURI PENTRU PSD , NU CONTATZI PE MINE .
Random imageUltimele stiri

loading...