2018-12-14 01:39


Reţele sociale colaborează cu agenţiile guvernamentale. Al-Qaida şi talibanii afgani se promovează pe Twitter

 |  17:33
Reţele sociale colaborează cu agenţiile guvernamentale. Al-Qaida şi talibanii afgani se promovează pe Twitter
Interzişi pe Facebook şi cenzuraţi pe YouTube, Al-Qaidaşi talibanii afgani au început să recurgă la Twitter pentru a răspândi propaganda islamistă. Potrivit Washington Times,grupările islamiste au recurs mult timp la internet pentru a difuzaînregistrări video şi audio, dar este pentru prima dată când încearcă săutilizeze site-ul de microbloguri Twitter care s-a dovedit a fi un instrumentvaloros de organizare a tinerilor activişti din spatele revoluţiilor din lumeaarabă. În ultimii ani, spun observatorii, maşina de propagandă folosită deal-Qaida şi alte grupuri extremiste a devenit mult mai diversă.

"Pânăacum, nu văzuserăm grupări extremiste active în acest spaţiu virtual",declară William McCants, analist la Centrul pentru Analize Navale şi fondatoral blogului Jihadica.com. "Se pune întrebarea dacă este începutul uneitendinţe sau dacă este o anomalie?", a spus el, explicând că mulţimilitanţi extremişti au început să utilizeze Twitter. De curând, pe Twitter aufost postate linkuri spre site-ul oficial al talibanilor - Emiratul Islamic dinAfganistan.

LegislaţiaStatelor Unite interzice furnizarea de servicii pentru grupurile teroristedesemnate, inclusiv al-Qaida şitalibanii. Dar stabilirea unei legături între contul unui individ desocial-media şi un grup terorist desemnat este adesea imposibil de făcut.

Înplus, Primul Amendament protejează libertatea de exprimare. Cu toate acestea,importante site-uri sociale mass-media au anumite servicii pe care limita ceeace poate fi postat de utilizatorii Facebook şi YouTube şi îndepărtate în modperiodic materiale sau paginile promovează sau să arată violenţă teroristă.Oficialii Facebook au recunoscut că se caută “în mod constant site-urile carepromovează violenţa, folosind instrumente sofisticate şi liste din diferitesurse” , iar aceste surse includ agenţii guvernamentale din SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...