2018-12-17 00:27


Reuters, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: Al doilea caz din guvernul Ponta dobărât de acuzații grave

 |  12:50
Reuters, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: Al doilea caz din guvernul Ponta dobărât de acuzații grave

Jurnaliștii de la Reuters notează, referitor la condamnarea lui Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, că aceasta este al doilea caz din guvernul Ponta dobărât de acuzații grave, după cel al ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov.

Citeşte şi: UPDATE. Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului

”Dragnea a negat infracțiunile și a promis să demisoneze dacă este condamnat”, se arată în articolul citat, potrivit b1.ro.

Jurnaliștii de la Reuters notează că procesul lui Liviu Dragnea a atras o dată în plus atenția asupra performațelor României în ceea ce privește combaterea corupției.

”Bruxelles-ul monitorizează în continuare sistemul de justiție din România și, în timp ce laudă procurorii pentru munca lor, a criticat faptul că Dragnea a rămas în funcție în timpul investigațiilor. Dragnea este un personaj puternic în politica românească. El este președintele executiv al partidului de guvernămâmnt și, până de curând, a ocupat și funcția de vicepremier. Ca ministru al Dezvoltării, Dragnea controlează un buget vast care vizează proiecte de investiții în comunitățile locale, ceea ce îi conferă putere în negocierile cu primarii”, a precizat Reuters.

 Sursa citată a mai notat că ministrul Dezvoltării Regionale din România a fost condamnat de plănuirea unei campanii de a folosi mita și buletine de vot false pentru a balansa un vot de punere sub acuzare împotriva fostului președinte în 2012, Traian Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: reuters, condamnare, liviu, dragnea, doilea, caz, guvern, ponta, doboara, acuzatii, grave
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CEL MAI CINSTIT GUVERN ?
15 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR CALATORI – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara in acest moment sub control judiciar, au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
Random imageUltimele stiri


loading...