2018-12-17 03:42


Riscul cancerigen al telefoanelor mobile a fost infirmat

 |  16:25
Riscul cancerigen al telefoanelor mobile a fost infirmat

Posibilitatea ca folosirea telefoanelor mobile să contribuie la creşterea riscului de formare a tumorilor canceroase pe creier a fost infirmată de o echipă de cercetători din Danemarca, relatează „The Guardian”.

Concluziile au fost formulate la capătul celui mai amplu studiu efectuat în acest sens, nu mai puţin de 350.000 de oameni fiind monitorizaţi timp de un deceniu pentru a se stabili dacă există vreo legătură între utilizatorii de telefoane mobile şi creşterea numărului bolnavilor de cancer. Astfel, cercetătorii au anunţat că nu s-a descoperit vreo diferenţă a numărului de persoane afectate de cancer între utilizatorii şi non-utilizatorii de telefoane mobile.

Chiar dacă s-a spus că undele radio emise de aparatele de telefonie în timpul convorbirilor pot dăuna grav sănătăţii prin creşterea riscului de formare a tumorilor canceroase în zona creierului, studiul efectuat în Danemarca a relevat că expunerea utilizatorilor de telefonie mobilă la cancer este similară cu cea a celor care nu folosesc această modalitate de comunicare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21

TAGURI: telefoane mobile
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...