2017-01-19 04:31

POLITICA


Roberta Anastase a închis balcoanele. Ziariştii supravegheaţi să nu se arunce de la balcon

 |  20:08
Roberta Anastase a închis balcoanele. Ziariştii supravegheaţi să nu se arunce de la balcon

Balconul sălii de plen al Parlamentului a fost păzitieri, la şedinţa în care Emil Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul muncii, demai mulţi angajaţi ai serviciul de pază de la Camera Deputaţilor.

Ziariştii aflaţi înloje au fost strict supravegheaţi de angajaţii de la pază, care au stat înbalcoane până s-a terminat şedinţa, iar unul dintre ei nu s-a mişcat de lângăbalustrada de pe care s-a aruncat Adrian Sobaru înainte de Crăciun. Asta nu i-aîmpiedicat însă pe jurnalişti să facă între ei glume de genul: “Vezi să nucazi”, sau “Ai de gând să te arunci? Te rog să nu faci asta!”. Decizia Robertei Anastase de a interzice accesul publicului în plenul Parlamentuluila dezbaterea moţiunii de cenzură privind Codul muncii a adus critici din toatepărţile. Opoziţia, o parte a societăţii civile şi o parte a sindicatelor, acriticat gestul preşedintei Camerei Deputaţilor, pe motiv că nu este constituţional.Roberta Anastase se apără însă, argumentând că decizia sa a fost luată pentru apreîntâmpina un nou caz „Sobaru”, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconulsălii de plen chiar în faţa lui Emil Boc. Mai mult, Anastase a menţionat cădecizia nu i-a aparţinut doar ei, ci întreg Biroului Permanent care a votat înunanimitate, iar cei din Opoziţie nu au avut nici un comentariu de făcut pânăla momentul votului.

PSD şi PNL au făcut scandal

Chiar dacăpreşedinta Camerei susţine sus şi tare că s-a interzis accesul publiculuipentru a nu mai exista evenimente tragice de tipul Sobaru, Opoziţia, dar şi „CartelAlfa” şi Institutul de Politici Publice (IPP) au declanşat un tir a cărui ţintăa fost Roberta Anastase. Victor Ponta, liderul PSD, a declarat ieri căOpoziţia va depune o cerere pentru eliminarea restricţiilor impuse celor carevor să asiste de la balcoanele Camerei Deputaţilor la moţiunea de cenzură. El aprecizat că potrivit Legii fundamentale şedinţele Parlamentului sunt publice. „Aşase spune în Constituţie că şedinţele sunt publice”, a afirmat Ponta. Şi un altlider al Opoziţiei, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a afirmat retoric cădecizia e neconstituţională, spunând că „Doamna Anastaseeste o recidivistă în ceea ce priveşte furtul şi minciuna”. Institutul de Politici Publice (IPP) susţine că hotărâreanu este constituţională. „Indiferent de raţiunea care stă în spatele uneia asemeneadecizii, incapacitatea Camerei Deputaţilor de a menţine ordinea la şedinţele deplen, nu trebuie să afecteze dreptul cetăţenilor interesaţi să asiste lalucrările legislativului. Ne întrebăm dacă printre soluţiile avute în vedere Cameranu se gândeşte să folosească şi lanţuri cu care vizitatorii să fie legaţi descaune”, afirmă IPP

“Cartel Alfa” se plânge lui Băsescu

Sindicaliştii solicită intervenţiapreşedintelui Băsescu pentru a se renunţa la restricţia impusă de BiroulPermanent al Camerei. „Este evident că avemde-a face cu un gest de sorginte totalitară, iar doamna Anastase şi colegii săide Birou Permanent au luat această decizie pentru ca nu cumva vreun cetăţean săîi spună verde în faţă premierului Boc ce părere are despre Codul munciipromovat de Guvern. În calitatea sa de garant al respectării Constituţiei,preşedintele României este obligat să intervină”, susţin reprezentanţii “CartelAlfa”.

Cum s-aajuns aici?

Biroul Permanent al CamereiDeputaţilor (for condus de Roberta Anastase, în care partidele guvernamentaleau putere de decizie) au hotărât luni să oprească temporar accesul publiculuila dezbaterea moţiunii de cenzură, permiţând doar prezenţa jurnaliştilor.Conform Legii fundamentale şedinţele Parlamentului sunt publice, la ele putândasista şi cetăţenii de rând. Arhitectura sălii de plen însă permite accesulpublicului doar la balcoanele de la etaj. Dintr-un astfel de balcon s-a aruncatla precedenta moţiune de cenzură Adrian Sobaru, angajatul TVR. Roberta Anastasea afirmat luni că numai prin aceste măsuri restrictive se pot evita „evenimentetragice, aşa cum au fost cele de la sfârşitul anului trecut”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEA FANE
09 Mar 2011

adevarul e urmatorul:PDLa turile a aflat de la serv iciile secrete ale BADARA NULUI ca 3 cetatenni vor sa imite gestul lui A.SOB ARU ,cu deosebirea ca pe pieptul lor scria JOS OPO ZITIA,CE BINE TRAIM CU BA DARANU SI GUV.BO..V.in fe lul asta PUTEREA a salvat de o mare rusine OPOZITI A.

Adauga un comentariu

Random image