2019-01-22 00:12


Roberta l-a bătut pe şeful statului la cadouri. Un bici din piele de 2,5 metri pentru Băsescu

 |  20:07
Roberta l-a bătut pe şeful statului la cadouri. Un bici din piele de 2,5 metri pentru Băsescu

În timp cepreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, se lăuda cu daruri scumpe de sute de euro de lapreşedinţii străini care i-au fost oaspeţii, preşedintele ţării, Traian Băsescu,primea flecuşteţe regale de cinci euro. Şi nu de la orice rege, ci de la cel alţiganilor, Cioabă.

Cel mai valoros cadoupe care l-a primit anul trecut Roberta Anastase valorează 1.000 de euro şi afost o oglindă cu ramă din lemn de nuc şi de sidef de la preşedintele RepubliciiArabe Siriene Bashar Al-Assad. Cel mai valoros cadou primit de Traian Băsescuvalorează doar 200 de euro şi este o machetă de navă în cutie din plastictransparent. Anastase a primit 14 cadouri, dar valoroase (valoarea totală 3.700de euro), în timp ce Băsescu a primit 57, dar nesemnificative (valoarea totală 2.430de euro), cele mai multe costând între 20 şi 40 de euro. Dacă Anastase acâştigat la capitolul cadouri preţioase, Băsescu bate la categoria cadouridubioase şi caraghioase. Şeful statului a primit un bici din piele lung de doimetri şi jumătate în valoare de 20 de euro, dar şi o lingură sculptată de ojumătate de metru, de 10 euro. La astea se adaugă un nai în husă neagră (60 deeuro), un cuţit pentru deschiderea corespondenţei în formă de sabie (15 euro),o sabie adevărată (180 de euro), o ploscă din piele (40 de euro), un coif metaliccu vizeră de armură (50 de euro). O categorie aparte o formează cadourile decinci euro primite de cel mai important om al statului român, printre care la loc de cinste tronează “FanionulCasei Regale Cioabă”. Printre celelalte cadouri nostime primite de Băsescu semai numără “o cheie aniversară din metal auriu”, “o tablă de şah din carton”,un fotbalist din plastic galben, un castron cu capac, mascota Universităţii dinCahul, două căsuţe de metal alb. Preşedintele ţării a primit, de asemenea, omulţime de bibelouri botezate de Administraţia Prezidenţială statuete din ceramică,sticlă, porţelan. Ele îi amintesc de “victimele Pogromului de la Dorohoi”, de “Turneulinternaţional de şah de la Cotroceni” din 2010, de Ştefan cel Mare (care estealbastru şi are 30 de centimetri), de Campionatul European de karate. Oaspeţiicare au trecut pragul Palatului Cotroceni au adus cu ei o machetă a MănăstiriiVoroneţ din hârtie, o machetă a unei porţi maramureşene din lemn şi placheteale instituţiilor Poliţia Română ambalată în cutie roşie, SRI - în cutiealbastră, Direcţia Topografică Militară, Jandarmeria Română, Corpul Naţional alPoliţiştilor (n.r. - care şi-au păstrat şepcile pe cap), SANITAS, Regimentul 30Gardă şi Protocol “Mihai Viteazul”. Băsescu a primit şi patru tablouri, ocarpetă reprezentând Tricolorul, dar şi un pieptar de culoare neagră lucratmanual la gherghef de casă. Pe preşedinte nu l-a încântat nici unul dintreaceste obiecte, el lăsându-le pe toate în patrimoniul instituţiei în carelucrează.

Cadourile Robertei,mult mai preţioase

La polul opus,Roberta Anastase a primit, printre altele, o geantă de catifea, o tapiserie reprezentând Marele ZidChinezesc, un coşulet din porţelan, o eşarfă şi un muzician din argint. Dintre cadourileprimate, ea a luat acasă doar o casetă cu capac pentru bijuterii din lemn şi broderiemanuală cu motive tradiţionale coreene, pe care a primit-o de la ambasadorulRepublicii Coreea la Bucureşti şi care a fost evaluată la 80 de euro. Nu auîncântat-o nici pandantivul de culoare mov din mătase naturală realizată la omanufactură din străinătate şi primită de la ministrul afacerilor externe alIsraelului, nici albumul filatelic cu 214 timbre emise de Poşta Moldovei cucopertă de culoare vişinie, poate pentru că valorează între 0,10 lei şi 25 delei. Tot în patrimonialul Camerei au rămas leul de argint aurit făcut după ostatuie descoperită în secolul al 13-lea Înaintea Erei Noastre pe suport depiatra neagră cu maron primit de Anastase de la preşedintele Georgiei, presse-papier-ulîn formă de libelulă care valorează 700 de euro, tabloul de la preşedintelestatului Palestina, stiloul marca “Stipula” cu peniţă de aur pe care esteinscripţionat “Fryderyk Chopin 1810-2010” şi oglinda din lemn de nuc şi sidef.

MSNBC:Băsescu, cel mai rău om din lume

IntenţiaGuvernului român de a impozita vrăjitoarele a stârnit zâmbete dincolo de Ocean.Potrivit Realitatea TV, televiziunea americană MSNBC l-a nominalizat pe Băsescula categoria „cel mai rău om” al zilei. Americanii îl ironizează pe Băsescu şipentru episodul cu „flacăra violet”. „Preşedintele României are un plan dereducere a deficitului: să taxeze vrăjitoarele”, a spus televiziunea americanădupă care moderatorul i-a stâlcit numele liderului de la Cotroceni. „TraianBaescu.... Basescu. ... O duzină de vrăjitoare se îndreaptă spre frumoasaDunăre pentru a înfige un ţăruş în Guvern. Preşedintele se apără purtând violetîn zilele de joi. Cât de ridicol este asta?”, a încheiat prezentatorulemisiunii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20

Mai multe imagini:
Roberta l-a bătut pe şeful statului la cadouri. Un bici din piele de 2,5 metri pentru Băsescu
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
12 Ian 2011

N-are nicio vina Basescu pentru cadoul cu pricina, dar poate fi folosit ca subiect de denigrare de mujicii de pe Dambovita
Random imageUltimele stiri

loading...