2019-02-20 17:39


România a trecut la cârma Comitetului de Politică Comercială a Consiliului UE

 |  17:10
România a trecut la cârma Comitetului de Politică Comercială a Consiliului UE

Prima reuniune a Comitetului de Politică Comercială în format Titulari, sub mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a avut loc la Bruxelles.

Comitetul de Politică Comercială - Titulari este principalul grup de lucru din domeniul politicii comerciale comune, de la nivelul Consiliului Uniunii Europene. Comitetul se reuneşte o dată pe lună, pe durata Președinției României la Consiliul UE fiind programate cinci reuniuni în formatul CPC Titulari,precum și una informală care va avea loc la București, în 4-5 martie.

Reuniunea a fost condusă de Diana Codău, director al Direcţiei Politici Comerciale și Afaceri Europene din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Cu acest prilej, Diana Codău a enunţat principalele obiectivele urmărite de Președinția română în cadrul Comitetului de Politică Comercială: modernizarea regulilor comerciale din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului; implementarea Declarației Comune UE – SUA din iulie 2018; încheierea unor acorduri de comerț liber cu partenerii comerciali strategici; intensificarea relațiilor comerciale cu statele din Parteneriatul Estic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-02-04

TAGURI: titulari, ue, diana codau, mediul de afaceri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...