2017-01-22 10:07

POLITICA


România pune condiții Canadei pentru ridicarea vizelor

 |  16:29
România pune condiții Canadei pentru ridicarea vizelor

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, miercuri, că România nu îşi poate ridica rezervele cu privire la acordul CETA între Comisia Europeană şi Canada până când statul canadian nu va elimina vizele pentru cetăţenii români.

”O soluţie privind eliminarea vizelor pentru Canada este la îndemână în acest moment. Au fost eforturi considerabile de negociere şi vă reamintesc aici cele două întâlniri între cei doi prim-miniştri ai Canadei şi României, unde s-au agreat anumiţi paşi pentru eliminarea vizelor şi România consideră în acest moment că un acord pentru eliminarea vizelor nu depinde decât de o decizie politică. La nivel tehnic sunt făcuţi toţi paşii necesari şi până când nu va fi găsit acest acord, România nu îşi poate ridica rezervele cu privire la acordul CETA între Comisia Europeană şi Canada”, a declarat Liviu Iolu, transmite Digi24.

El a precizat că şi Bulgaria face aceiaşi paşi pe care îi face şi România la Comisia Europeană. ”Nici Bulgaria nu a validat şi nu a anunţat că va aproba CETA în acest moment, deci au şi ei rezerve cu privire la CETA”, a explicat Iolu.

România, Bulgaria şi Belgia au refuzat marţi, la reuniunea miniştrilor comerţului din UE, să îşi dea acordul pentru tratatul de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), relatează Belga. Delegaţiile bulgară şi română, care condiţionează acceptarea tratatului de liberalizarea vizelor pentru cetăţenii lor în Canada, şi-au menţinut rezervele, a explicat ministrul slovac al Economiei, Peter Ziga, care deţine în prezent preşedinţial Consiliului Comerţului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: romania, canada, vize, liviu iuluComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image