2019-02-17 04:43


Românii, chemaţi la URNE în mai 2019. S-a stabilit data ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

 |  15:24
Românii, chemaţi la URNE în mai 2019. S-a stabilit data ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate marţi, la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi în Consiliul Afaceri Generale (CAG), transmit AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani. Conform legislaţiei europene, viitorul scrutin european urma să aibă loc între 6 şi 9 iunie anul viitor, dar statele membre au considerat că este „imposibilă” organizarea alegerilor în intervalul menţionat. Perioada reţinută (23-26 mai 2019) este cea preconizată de Parlamentul European.

Decizia finală va fi luată la încheierea procedurii oficiale - sfârşitul lunii iunie 2018 - care include o consultare cu eurodeputaţii şi un vot cu unanimitate în Consiliul European (şefii de stat sau de guvern ai ţărilor membre).

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

Precedentele alegeri europene au avut loc în perioada 22-25 mai 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-20

TAGURI: alegeri europarlamentare, data alegerilor,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mar 2018

eu cred ca o sa avem anticipate,lumea s-a saturat de mafia PSD
UE
20 Mar 2018

sa vedem cine mai voteaza cu ratatii psd alde.taricene parazitule la puscarie cu dragnea saracia teleorman si haznaua antena3 si sclavii romaniatv.aveti curaj sa mai cereti voturi bai jeguri umane.eutoparlamentarii p lii.vin alegerile bai veti lua p in gura .sa scape lumea de hoituri ca voi din familii degenerate.hai dragnea vino dupa voturi f mortii ma-tii de infractor.sa vezi ce capete in gura vei lua.milogilor veti intra la puscariei.toader sclavul mafiei politice.0 km autostrazi,preturi mai mari ca in germania,inflatie,hotie,legi abuzive si neconstitutionale.hai veniti dupa voturi javrelor.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...