2017-01-22 01:53

POLITICA


Romeo Stavarache refuză să bată palma cu Viorel Hrebenciuc. Probleme în USL - cinci filiale au depăşit termenul impus pentru semnarea Protocolului

 |  19:10
Romeo Stavarache refuză să bată palma cu Viorel Hrebenciuc. Probleme în USL - cinci filiale au depăşit termenul impus pentru semnarea Protocolului
Disensiunile din interiorul Uniunii Social Liberale au făcut ca în cincijudeţe să nu fie semnat Protocolul de colaborare, conform termenului stabilit de la centru. Data-limită impusă afost de 5 martie, dar ea a fost depăşită. Printre filialele în care liberaliişi pesediştii nu se înţeleg se numără cele din Bacău, Dâmboviţa, Buzău, Galaţişi Bucureşti. Filialele„cu probleme”, unde există neînţelegeri între lideriilocali ai PSD, PNL şi PC, sunt chemate rând pe rând „la centru” pentru a facepace.

Antipesedismulliderului PNL Bacău, primarul Romeo Stavarache, a făcut ca la Bacău protocolulalianţei dintre Alianţa de Centru Dreapta (ACD) şi PSD să nu fie semnat încă.Surse liberale apropiate lui Stavarache ne-au declarat că primarul nici nu vreasă audă de înţelegerea cu social-democraţii şi că sunt puţine şanse ca el săbată palma cu Viorel Hrebenciuc, preşedintele filialei băcăuane a PSD. Contactat dereporterii „Puterea”,Stavarache a confirmat că încă nu a parafat înţelegerea cu PSD Bacău. „Nul-am semnat încă. Nu am avut timp să mă gândesc la protocolul USL, am avut alteprobleme importante de rezolvat”, a declarat Stavarache. Primarul băcăuan estecunoscut pentru faptul că nu a agreat de la bun început alianţa partidului săucu PSD, el declarând în repetate rânduri că şi-a câştigat electoratul luptândîmpotriva „mafieilui Hrebenciuc”. Întrebat de „Puterea” dacă va semna într-unfinal înţelegerea cu PSD, Stavarache a evitat un răspuns clar, spunând doar că „va respecta voinţa electoratului” şi amintind de faptul că şi-a obţinut mandatulde primar cu un discurs anti-PSD. În tabăra pesediştilor, atmosfera esterelaxată. “Nu sunt probleme pentru semnarea Protocolului cu ACD. Am fostprogramaţi iniţial pentru 5 martie, dar cădea sâmbătă şi am fost reprogramaţipentru 7 martie. Acum am fost relocaţi pentru 9 martie. Domnii Stavarache şiHrebenciuc vor semna Protocolul la Bucureşti”, ne-a declarat Dragoş Benea,preşedintele Consiliului Judeţean Bacău. Viorel Hrebenciuc ne-a declarat căStavarache nu are ce face şi trebuie să respecte Protocolul USL, care îi impunealianţa cu PSD în plan local.

Ion Vasile seopune alianţei cu PSD

Un alt judeţ încare închegarea Uniunii Social Liberale se dovedeşte a fi o misiune grea estecel din Buzău. Exclus din PSD, senatorul Ion Vasile a ajuns preşedintelefilialei PC. Din această poziţie el se opune semnării documentului, dacă nuprimeşte un colegiu eligibil. Negocierile merg greu, deoarece filiala PSD estecondusă acum de foştii săi adversari Constantin Boşcodeală şi Victor Mocanu.

Dâmboviţa - 10martie

„Trebuia săsemnăm Protocolul până la finele lunii martie. Nu a fost o grabă. Noi vom venila Bucureşti joi să semnăm documentul. Au fost probleme la noi în judeţ cuprimarul liberal din Pucioasa şi în trei localităţi unde liberalii nu au doritsă voteze bugetul. Ne-am înţeles în cele din urmă şi vom candida pe listecomune pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Municipiuluireşedinţă de judeţ”, ne-a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan.

S-a depăşittermenul la Galaţi

Galaţiul este unalt judeţ unde protocolul USL la nivel local nu a fost semnat. Contactat dereporterii „Puterea”, deputatul Victor Paul Dobre, liderul gălăţean al PNL aexplicat că alianţa nu a fost parafată până pe 5 martie nu din motive deneînţelegere între PNL şi PSD, ci, din cauza lipsei de punctualitate specificăromânilor. „Eiii, întotdeauna termenele sunt mobilizatoare, depăşirea lor e otradiţie caracteristic românească”, a afirmat Dobre. „La Galaţi funcţioneazăîncă din 2008 o majoritate PNL, PSD şi PC. Vom semna când va fi gata,deocamdată nu a fost timp. Nu ştiu neapărat dacă săptămâna aceasta sauviitoare, dar va fi semnat în curând”, a mai precizat deputatul liberal.

Chiliman şiVanghelie au alte planuri

Preşedinţii PSDşi PNL Bucureşti, Marian Vanghelie, respectiv, Andrei Chiliman nu se grăbesc săsemneze Protocolul de colaborare. Aceştia se află în război cu conducerilecelor două partide, care vor să impună candidaţi unici pentru PrimăriaCapitalei şi Primăriile de Sector. În contrapondere, Chiliman şi Vanghelie vorca fiecare partid să aibă un candidat. De asemenea, atât pesedistul, cât şiliberalul nu sunt de acord cu susţinerea lui Sorin Oprescu pentru PrimăriaGenerală. „Protocolul va fi semnat, dar în condiţiile noastre, nu cele doritede la centru”, ne-au declarat surse din cele două filiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DANA OSTAHIE
08 Mar 2011

Nici la Neamt nu s-a semnat. Din motive oficiale de boala.

Adauga un comentariu

Random image