2018-12-19 08:07


Rusia a ajutat China să devină o forţă

 |  21:00
Rusia a ajutat China să devină o forţă

Cooperarea în domeniul apărării dintre China şi Rusia merge dincolo de cumpărarea şi vânzarea de arme.Asemănările între noul avion invizibil de vânătoare al chinezilor şi un  prototip rusesc reprezintă indicii că Moscova ar fi ajutat Beijingul să concureze cu noile puteri ale lumii militare. Cu noul J-20 (Black Eagle), China a devenit a treia ţară care are un avion invizibil de vânătoare, după SUA şi Rusia.

Experţii spun ca J-20, avionul care şi-a făcut zborul inaugural în luna ianuarie în timpul vizitei secretarului american al apărării, ar putea avea originile în aparatul Mikoian 1.44 care nu a ajuns pe linia de producţie. O sursă apropiată industriei de apărare a Rusiei a declarat că asemănările sugerează că tehnologia Mikoian a ajuns în mâinile militarilor chinezi.  "Se pare că au avut acces la documentele referitoare la Mikoian”, a spus sursa, adăugândcă nu este clar dacă un astfel de transfer de tehnologie a fost legal. Analistul independent Mukashev Adil, care se specializează în relaţiile dintre Rusia şi China, a sugerat că a fost o tranzacţie financiară. Ministerul Apărării chinez a refuzat să comenteze, iar Rusia United Aircraft Corporation (UAC), care supervizează producţia de avioane Mikoian, neagă orice transfer de tehnologie sau de design către China. Sursa a mai spus că oficialii chinezi au fost invitaţi la Moscova când Rusia era în primele etape de creare a unui avion de luptă concurent cu avionul F-22 al SUA. În cele din urmă,  rivalul Suhoi a fost contractat pentru a ajuta la construirea avionului invizibil rus şi Mikoian 1.44 a fost scos din calcul.  Rusia a scos arsenalul

Rusia a scos la demonstraţie primul său avion ce nu poate fi depistat de radare, Suhoi T-50, o alternativă mai ieftină la modelul american F-22 Raptor. Avionul supersonic Suhoi T-50 a fost prezentat publicului la un spectacol aerian, MAKS 2011. Aparatul, care seamănă ca design cu avionul american, poate fi realimentat în zbor şi poate ataca simultan ţinte aeriene şi terestre.

Un congresman acuză

În urmă cu căteva luni, preşedintele republican al Comisiei pentru Apărare din Camera Reprezentanţilor, Buck McKeo, declara că statul chinez a obţinut de la Rusia tehnologia necesară fabricării prototipului său de bombardier de vânătoare invizibil pe radar. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16

Mai multe imagini:
Rusia a ajutat China să devină o forţă
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...