2019-02-20 19:44


Rusia a devenit susţinătoarea dezvăluirilor WikiLeaks

 |  15:46
Rusia a devenit susţinătoarea dezvăluirilor WikiLeaks

Rusia a sugerat că Julian Assange ar trebui să fie distinscu Premiul Nobel pentru pace, într-un spectacol neaşteptat de sprijin de laMoscova pentru fondatorul WikiLeaks. Premierul Vladimir Putin a pus sub semnul întrebăriiarestarea lui Julian Assange, întrebând retoric "Este aceastademocraţie?", în cursul unei conferinţe de presă. "Dacă vorbim despredemocraţie, ea trebuie să fie totală. De ce a fost plasat Assange înînchisoare? Este aceasta democraţie?", a declarat premierul rus.

Putini-a vizat apoi pe "colegii americani", afirmând că "trebuieînceput prin a-ţi face curat în propria ogradă".

Kremlinul a cerut ieriorganizaţiilor non-guvernamentale să se gândească serios la cum să-l ajute peJulian Assange. Autorităţile ruse par să fi ajuns la concluzia că informaţiileîn curs de dezvăluire sunt în cele din urmă mult mai dăunătoare şi dezastruoasepentru SUA în legătură cu interesele pe termen lung geopolitice decât sunt pentruRusia.Reacţia iniţială a Kremlinului a fost negativă faţă deconţinutul unor telegrame dimplomatice care descriau Rusia ca un "statmafiot". Dar dezvăluirile ulterioare precum că NATO a pregătit un plan secret în cazul în careRusia ar invada vecinii săi baltici au dus la o schimbare de optică. Ministrulde externe rus, Serghei Lavrov, a spus că NATO a trebuit să explice de ce aconsiderat în privat Rusia un inamic public în timp ce-l descriu cu căldură caun "partener strategic" şi aliat.

Pentru Rusia, informaţiilede pe WikiLeaks au devenit un motiv să pună sub smenul întrebării ipocriziaunor state occidentale şi credibilitatea serviciilor de informaţii SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...