2017-01-21 17:39

POLITICA


Rusia atacă SUA

 |  14:49
Rusia atacă SUA

Vladimir Putin a acuzat joi forţele speciale americane de implicare în uciderea fostului lider libian Muammar Gaddafi, în timpul capturării sale.

„Aceasta este democraţie? Cine a făcut asta? Dronele (avioanele fără pilot), inclusiv cele americane! Au atacat coloana sa (de maşini), apoi prin radio, prin intermediul forţelor speciale, care nu trebuiau să se afle pe acest teritoriu, i-au zorit pe aşa-numiţii opozanţi şi l-au nimicit fără judecată şi fără investigaţie. Cine spune că el ar fi trebuit să rămână, dar acest aspect trebuia decis de popor pe baza procedurilor democratice!”, a spus Vladimir Putin, în sesiunea anuală de întrebări-răspunsuri cu cetăţenii ruşi, transmisă în direct de televiziuni.

În context, Putin l-a atacat dur pe senatorul amercian John McCain, care i-a prezis premierului rus un sfârşit ca al dictatorului libian Muammar al-Gaddafi, afirmând, după alegerile parlamentare din Rusia, că primăvara arabă vine şi în această ţară.

“Am auzit aceste exprimări. Dar ele nu sunt la adresa mea, ci la adresa Rusiei. Unii vor să dea Rusia la o parte, ca să nu-i încurce să domnească pe glob. Încă se mai tem de potenţialul nostru nuclear”, a punctat Vladimir Putin.

El a spus că McCain a înnebunit după ce a fost capturat prizonier în Vietnam şi ţinut timp de mai mulţi ani într-o groapă.

“Domnul McCain a luptat, din câte se ştie, în Vietnam. Cred că are pe mâini destul sânge al oamenilor paşnici. Şi lui îi place aceasta şi nu poate să trăiască deja fără aceste scene oribile din răfuiala cu Gaddafi. Pe ecranele televizoarelor din toată lumea au arătat cum îl ucid. Totul în sânge”, a adăugat Vladimir Putin.

Alegerile parlamentare din Rusia, câştigate de partidul lui Putin, Rusia Unită, au fost urmate de proteste fără precedent ale opoziţiei. Observatorii internaţionali şi Washingtonul au acuzat fraude masive. Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a estimat că scrutinul nu a fost nici corect, nici liber.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14

TAGURI: vladimir_putin, rusia, sua, ucidere, muammar_gaddafi, john_mcCainComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image