2017-01-23 02:30


Rusia şi NATO, atacuri sub centură

 |  17:31
Rusia şi NATO, atacuri sub centură

ProtagoniştiiConsiliului Rusia-NATO nu au ajuns la un consens şi îşi trimit săgeţi otrăvite.Rusia susţine că sistemul de apărare antirachetă ce ar urma să fie desfăşurat înzona NATO ar ameninţa direct securitatea Rusiei şi "sfătuieşte"Bruxelles-ul să nu meargă înainte unilateral cu acest plan. În replică, NATO a transmiscă Rusia nu ar trebui să încerce să dezvolte noi arme pentru a combate ameninţăriinexistente din partea Occidentului şi ar fi mai bine să cheltuiască baniipentru dezvoltarea socială şi economică.

"Din păcate, am auzit public că Rusia ar trebui să ia înconsiderare cheltuirea a miliarde de ruble pe un sistem ofensiv nou care săvizeze Occidentul", a spus Anders Fogh Rasmussen, respingând ameninţărileMoscovei cu noi arme, în faţa planurilor NATO de apărare antirachetă în Europa."Să spun clar: astfel dedeclaraţii nu sunt necesare, Rusia nu esteameninţată de Occident. Acest gen deinvestiţii constituie o risipă debani. Banii ar fi mai bine cheltuiţi pe dezvoltarea economică, pe modernizare",a decretat oficialul NATO, la St. Petersburg. Declaraţiile sale intrevin dupăce ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a spus că o decizie NATO de a semerge înainte cu sistemul antirachetă în forma sa actuală, fără consultări cuMoscova, ar avea "consecinţe serioase". Rusia ar putea desfăşurapropriul sistem de apărare antirachetă la graniţa de vest, cu rachete cu razăscurtă de acţiune şi ogive nucleare, orientate spre Europa, sau s-ar putearetrage din START”, a avetizat el.

Rusia şi NATO nu pot ajunge la un acord privind un sistem deapărare antirachetă sectorială a Europei, aşa cum a propus Dmitri Medvedev la Summitulde la Lisabona. În timp ce Alianţa pledează pentru două sisteme independentecare să schimbe informaţii între ele, Rusia este în favoarea unui sistem comun.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image