2017-01-23 08:38


Rusia va avea propriul scut antirachetă

 |  21:00
Rusia va avea propriul scut antirachetă

Dmitri Rogozin a declarat, duminică, că Rusia va edifica un sistem propriu, viabil, de apărare antirachetă, pentru a contracara pericolul generat de scutul Alianţei Nord-Atlantice, destinat a anihila rachete cu rază lungă de acţiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord.

Rogozin a devenit celebru la Cartierul General al NATO, prin succesivele sale declaraţii-bombă. A fost promovat, ulterior, ca vicepremier la Moscova- responsabil de supervizareaindustriei de apărare a Rusiei care beneficiază de un ambiţios program de finanţare, în următorul deceniu, la iniţiativa lui Vladimir Putin. Vicepremierul Rogozin a mai menţionat, pe contul său pe Twitter, că la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen nu s-a ajuns la un compromisîn ceea ce priveşte crearea unui sistem european comun de apărare antirachetă.

El l-a citat pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen,conform căruia„Alianţa va dezvolta un sistem defensiv antirachetă deoarece avem o mare responsabilitate pentru a proteja populaţiile noastre împotriva ameninţării cu rachete.”

Accesul imposibil la butonul de comandă

În replică, Rogozin a scris pe Twitter: „Ei bine, şi noi simţim la fel responsabilitatea de a proteja populaţia noastră, de ameninţarea rachetelor şi vom crea o apărare viabilă, aeriană şi spaţială,a Rusiei.”

Iniţial, la Summitul Alianţei Nord-Atlantice, de la Lisabona,din luna noiembrie 2010, în cadrul Consiliului NATO-Rusia, s-a convenit să se coopereze la materializarea scutului antirachetă european.

Ulterior, Rusia a propus să aibă drept de veto asupra oricărei lansări a interceptoarelor americane.

Cartierul General al NATO a semnalat imposibilitatea accesului la pupitrul de comandă al viitorului sistem european antirachetă, a reprezentantului unui stat ce nu este membru al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, dar a propus crearea a două comandamente comune, cu ofiţeri ruşi şi aliaţi, menite a întări încrederea reciprocă,prin schimbulde informaţii confidenţiale şi conectarea, la sistemul de avertizare timpurie, a puternicelor radare instalate în sudul Federaţiei Ruse. Cert este că, acum, Dmitri Rogozin a emis o declaraţie utilă extinderii programului de înarmare al Rusiei în arealul spaţial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Vladimir Putin, Dmitri Rogozin, Anders Fogh Rasmussen, Twitter, scutul antirachetăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JAN
06 Feb 2012

Nu tratati Rusia cu ingamfare si de sus, nu va jucati cu Rusia. S-ar putea ca Rusia sa aiba ,deja, un sistem antiracheta mai performant decat al americanilor, dar nu striga ,facandu-si reclama, in stanga si-n dreapta ,asa cum face unchiul sam. Dupa 1990 ,incepand cu iliescu, continuand cu constantinecu, apoi iar iliescu ,iar in ultimii 7 ani, au vandut ,pe nimic, Romania americanilor. Voi credeti ca poporul uita si va trece cu vederea ,ca de iertaciune nici nu poate fi vorba? Nu uitati ca Dumnezeu nu va va bate cu bota, dar va va bate. Un ROMAN pe care l-ati umilit si care nu uita si nu va iarta.
JAN
06 Feb 2012

completare: iar in ultimii 7 ani pacostea de basescu,
HANIBAL
06 Feb 2012

Mai mul ca sigur ca Rusia are un sistem propriu!Atentie politicieni romani ,nu mergeti ca orbetii pe mana americanilor,la o adica toate garantiile date sunt ZERO!Cititi ISTORIA acestei tari si,in plus ,rog sa puneti mana pe carte si sa invatati limba romana!
DROZDENKO
07 Feb 2012

comentarii de conserve kaghebiste

Adauga un comentariu

Random image