2019-03-19 08:40


Rusia va oferi Transnistriei 12 milioane de dolari

 |  16:48
Rusia va oferi Transnistriei 12 milioane de dolari

Rusiava relua acordarea asistenţei pentru Transnistria, întreruptă în iunie, şi vaoferi regiunii 12 milioane de dolari, până la sfârşitul anului, a anunţatpreşedintele Parlamentului transnistrean Anatol Kaminschi. Rusia reia asistenţafinanciară pentru Transnistria cu o lună înaintea alegerilor legislativeanticipate din Republica Moldova şi pe fondul pregătirilor pentru scrutinullegislativ care va avea loc în decembrie în regiunea transnistreană.

Potrivitsite-ului Parlamentului regiunii separatiste, Kaminschi a făcut această declaraţiedupă o vizită pe care a efectuat-o la Moscova. Împreună cu preşedintele BănciiCentrale a Transnistriei, Oxana Ionova, el a avut întrevederi cu reprezentanţiai Guvernului şi ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

Asistenţarusă pentru Transnistria a fost întreruptă deoarece partea rusă pune îndiscuţie transparenţa distribuirii acestor fonduri, a afirmat Kaminschi.

Mediarusă scria în iulie că Rusia a sistat asistenţa financiară pentru Transnistria,pe motiv că "autorităţile regiunii, în frunte cu Smirnov, trebuie sălucreze în interesul cetăţenilor, nu să-şi rezolve problemele de familie dincontul asistenţei financiare oferite de Moscova".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...