2018-12-15 09:28


S-au întors parlamentarii din Norvegia: a fost un abuz al unor funcționari

 |  23:45
S-au întors parlamentarii din Norvegia: a fost un abuz al unor funcționari

S-au întors parlamentarii noștri din Norvegia, unde s-au dus să rezolve cazul Bodnariu. S-au întors cu concluzii, promisiunea că și părerea că familia își va recăpăta copiii.

Iată ce a declarat liderul delegaţiei, deputatul Mircea Dolha, sâmbătă, într-o conferinţă de presă:

„Concluzia mea personală este că, o să vă spună şi colegii mei, că familia Bodnariu nu ar putea să facă rău nici unei muşte, dar propiilor copii pe care îi iubesc foarte, foarte mult. Situaţia este îngrijorătoare în Norvegia nu numai pentru famillile de români ci şi pentru alte familii care îşi iau copiii minori şi fug din Norvegia. Pe noi ne interesează familiile de români. Din discuţiile pe care le-am avut cu mai multe autorităţi (...) avem semnale clare, nu vrem să exagerăm cu nimic, nu vrem să dăm iluzii, promisiunea că vor trimite un ordin intern pentru toate autorităţile locale să fie foarte atente, pentru că nu numai românii au dat semnale”. Dolha (foto) este cel care a declarat că, în opinia sa, familia Bodnariu îşi va recupera copiii.

Parlamentarii noștri au spus că a fost „categoric” un abuz faptul că au fost luați copiii și plasaţi în familii surogat. „Nu un abuz al staului norvegian, aici vrem să delimităm foarte clar, nu vrem să generalizăm, pentru că noi ca români avem tendinţa să generalizăm. Nu este vorba de statul norvegian, n-are nimeni intenţia să demonizeze statul norvegian, este vorba de o instituţie administrativă. Până la urmă, dacă ne ducem şi simplificăm, este vorba de un număr restrâns de funcţionari dintr-o localitate mică, unde domicialiază familia Bodnariu”, a declarat și senatorul Marian Vasiliev.

Acesta a precizat că de la secretarul de stat din Ministerul Protecției copilului din Norvegia a aflat că se lucrează la o nouă lege în domeniu și la înființarea unui tribunal specializat pe cazurile de plasament, informează Mediafax.

La rândul său, senatorul Ben-Oni Ardelean a spus că în cazul familiei Bodnariu nu este vorba de un caz de încălcare a libertăţii religioase."Elementele pe care le-am prezentat sunt elemente extrem de edificatoare pentru a arăta că în acest caz există deja evidenţe, nu doar anumite păreri vis-a-vis de faptul că aceasta ar întruni problematica libertăţii religioase", a spus Ardelean.

Senatorul Titus Corlăţean a amintit că Barnevernet a acţionat după ce directoarea şcolii unde învăţau unii dintre copii a făcut o plângere cu privire la "atitudinea părinţilor de a-şi creşte, într-o aşa-zisă îndoctrinare creştină" copiii.

"Din elementele pe care le avem, şi nu doar aici, în acest caz, dorinţa de a demonstra cu orice preţ cu totul altceva este contrazisă de modul în care s-a desfăşurat investigaţia şi ancheta şi la Poliţie şi la ei, la Barnevernet", a spus Corlăţean.

Despre impactul diplomatic al delegației, a vorbit Vasiliev:  „Poziţia noastră acolo, pentru că au fost anumite speculaţii vis-a-vis de acest lucru, nu a lezat în niciun fel bunele relaţii pe care le avem noi cu Norvegia”, consideră Vasiliev.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

TAGURI: parlamentari, norvegia, abuz, functionari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...