2017-01-19 09:03

POLITICA


S-a dat alarma în Kiseleff. Cazul “Nicolescu” a pornit campania electorală, PSD strânge rândurile la Argeş

 |  14:11
S-a dat alarma în Kiseleff. Cazul “Nicolescu” a pornit campania electorală, PSD strânge rândurile la Argeş

Arestarea pentru29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu,i-a scos din sărite pe social-democraţi care vor să riposteze dur faţă de„cătuşele” cu care sunt ameninţaţi. Ion Iliescu, Adrian Năstase şi MarianVanghelie au fost portavocile care au anunţat declanşarea „revoluţiei roşii”împotriva sistemului condus de preşedintele Traian Băsescu. Toţi liderii PSD auprimit ordin să fie extrem de vocali şi să organizeze conferinţe de presă încare să acuze „regimul dictatorial” care este instaurat de PDL la comandaCotroceniului.

Pesediştii s-aumobilizat după ce preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost arestat, arătândcă partidul este gata să lupte împotriva preşedintelui Traian Băsescu. În primalinie s-au aflat ieri Adrian Năstase, Victor Ponta, Ion Iliescu şi MarianVanghelie. Într-un tir îndreptat asupra PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu,social-democraţii nu s-au sfiit să recunoască faptul că este timpul ca lumea săiasă în stradă pentru a lupta împotriva „puterii portocalii”. Mesajul centralpromovat de liderii PSD a fost „s-a umplut paharul, dacă nu ripostaţi acum,veţi fi luaţi cu cătuşe din casă”. Nu este prima dată când pesediştii vorbescdespre răsturnarea actualei puteri cu ajutorul străzii. În mai multe declaraţiipublice de anul trecut, social-democraţii au folosit cuvântul „revoluţie” îndiscursurile publice. Mai mulţi membri ai conducerii au participat în lunaoctombrie 2010 la un marş prin Capitală, în semn de solidaritate cusindicatele. Atunci rezultatul a fost doar unul de imagine, Opoziţia nereuşindsă adune numărul de voturi necesare pentru dărâmarea Guvernului Boc.

Explodeazămămăliga

„Mă miră căoamenii nu au început să iasă în stradă”, a spus ieri-seară la Realitatea TVpreşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. El a dat şi semnalulde luptă. „Trebuie să reacţioneze politic în ţară, şi preşedinţii ceilalţi deCJ, dar şi primarii, şi oamenii care ştiu ce a însemnat Nicolescu trebuie săiasă în momentul în care se va judeca recursul şi să spună care este şi punctullor de vedere, nu numai această mecanică politică pe care în momentul de faţă,printr-o justiţie controlată politic, Băsescu o foloseşte. Este unmoment de răscruce, după părerea mea s-a umplut paharul şi este nevoie de oreacţie foarte dură”, a fost îndemnul fostului premier. El a dat şi unavertisment lui Victor Ponta, spunând că dacă partidul acesta nu reacţionează,înseamnă că “PSD este un partid de mămăligă”. La scurt timp după cepreşedintele CJ Argeş era transportat spre Spitalul de Urgenţă din Capitală,Năstase a spus că se poate spune că “Traian Băsescu conduce un regim criminal”.“În momentul în care pentru nişte jocuri politice oameni serioşi, care aumuncit în ţara asta, sunt aduşi în situaţii de sănătate şi în condiţiile încare ajung să fie expuşi oprobriului public, sunt umiliţi în public, starea lorde sănătate este afectată, în mod evident că aceste decizii sunt criminale”, aprecizat social-democratul.

Vanghelie vorbeştedespre cătuşe

Chiar dacă a evitatsă vorbească despre prietenul său, senatorul Cătălin Voicu, preşedintele PSDBucureşti, Marian Vanghelie, a spus că nu înţelege de ce sunt arestaţi cei dinPSD şi nu pot fi judecaţi în stare de libertate. “Ni se tot vorbeşte desprearestarea a doi, apoi a patru. În fiecare zi ni se spune despre arestări”, adeclarat pesedistul. Vicepreşedintele PSD s-a arătat indignat de faptul căoamenii “nu îşi mai pot duce copiii la şcoală, deoarece se trezeşc cu mascaţiiîn casă la şapte dimineaţă”. El a precizat că arestarea lui Nicolescu este unabuz şi că acesta nu trebuia să fie dus cu cătuşe pentru a fi dat la tv. “Nuera un pericol social”, a conchis Vanghelie.

Iliescu şi Văcăroiusar şi ei

Preşedintele Curţiide Conturi, Nicolae Văcăroiu, şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, auvorbit şi ei despre nedreptatea care i s-a făcut preşedintelui CJ Argeş pe carel-au caracterizat drept “un om muncitor, cu o ţinută decentă”. Iliescu a spuscă arestarea a fost “abuzivă”.

PSD se reuneşte înArgeş

Social-democraţii auplecat azi spre Argeş, în semn de solidaritate cu colegul său. Printre cei careau ajuns la întâlnire sunt Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Bogdan NiculescuDuvăz, Octavian Ştireanu şi liderii locali ai PSD. Ei se vor întâlni astăzipentru a pregăti strategia ce trebuie urmată în lupta împotriva PDL. Peste 500de membri s-au adunat deja în sala Teatrului “Alexandru Davila” din Piteşti.

Inamicul nr. 1:Mircea Andrei

În plan local, toatetunurile s-au pus pe senatorul PDL Mircea Andrei, care este consideratartizanul întregii operaţiuni. Victor Ponta nu s-a sfiit să spună că acesta a“adus mafia în Argeş”. În replică, senatorul l-a ameninţat pe preşedintele PDLArgeş cu tribunalul. Social-democraţii susţin că democrat-liberalii din judeţforţează nota pentru a se organiza alegeri pentru conducerea ConsiliuluiJudeţean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
29 Ian 2011

Daca vor revolutie, sa ia sa ei. Romanii au mai ies it in 89 si au fost pacal iti.Bineinteles de aceeas gasca. Se pare ca li s-a facut de cucuie. Dar e p roblema lor.In alta ordin e de idei d-l Nastase con funda mamaliga cu alt mat erial de aceeas culoare s i consistenta cind se ref era la P S D .O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image