2018-12-14 07:26


S-au speriat de muncă şi au abandonat formularele

 |  19:12
S-au speriat de muncă şi au abandonat formularele

Câteva mii de recenzori au renunţat la recensământ după ce şi-au dat seama de volumul de muncă pe care ar trebui să-l depună de-a lungul celor 12 zile. În total, avem cam 10.000 de persoane de rezervă la nivel naţional. Sunt angajaţi de la institutul nostru, ori de la deconcentrate ale ministerelor muncii şi sănătăţii, dar şi de la primării, ne-a spus Vladimir Alexandrescu, reprezentantul Institutului Naţional de Statistică.

Din cauza unor neînţelegeri dintre Prefectură şi Primăria Alexandria, în reşedinţa judeţului Teleorman recensământul nu a început de ieri-dimineaţă. Peste 100 de persoane au fost recuzate de prefect, iar în plus, s-a anunţat că întreaga operaţiune începe abia de azi. Pentru a evita problemele şi în restul teritoriilor s-a luat legătura cu Ministerul de Interne, dar şi Consiliul Primăriilor.

Observatori în zonele rău-famate

Recenzorii repartizaţi în sectorul 5 din Bucureşti au fost reticenţi atunci când a fost vorba să ajungă în cartierul Ferentari. Organizatorii au luat legătura cu Agenţia Naţională pentru Romi, dar şi cu mai multe ONG-uri, astfel că fiecare recenzor a fost dublat de un observator cu origini rome pentru a-i fi deschis drumul în acele zone.

Alternative de contact

În cazul în care sunteţi o persoană ocupată, vi se oferă două variante pentru a intra în contact cu recenzorii. Aceştia vă vor lăsa la uşă sau la avizier un fluturaş cu numărul de contact şi îi puteţi apela cu o zi înainte pentru a le transmite o dată exactă când vă pot găsi, cel mai târziu pe 31 octombrie. De asemenea, puteţi merge la comisiile locale pentru a completa direct acolo formularele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...