2017-01-23 20:58


Sacul de gunoi a devenit arma electorală a PSD pe Facebook. Câtă “mizerie portocalie” au strâns pesediştii

 |  15:45
Sacul de gunoi a devenit arma electorală a PSD pe Facebook. Câtă “mizerie portocalie” au strâns pesediştii

Sacul de gunoi a devenit partenerul foto al pesedistului de Ziua Internaţională a Muncii.Cel puţin aşa reiese de pe site-ul de socializare Facebook, unde organizaţiilePSD s-au lăudat cu acţiunile ecologiste pe care le-au întreprins de 1 Mai.

Rivalitateadintre Marian Vanghelie şi Victor Ponta a dus la eliminarea din programul PSD apetrecerii tradiţionale din Parcul Izvor. Cum micii şi berea au dispărut,pesediştii nu s-au înghesuit la acţiunile ecologiste promovate depreşedintele partidului. Pentru a ascunde animozităţile faţă de Ponta,Vanghelie a spus că nu mai organizează celebra petrecere din Parcul Izvor,motivând că „a depăşit această etapă”. În lipsa micilor, primarul sectorului 5a ieşit din peisaj, nemaieşind la rampă. Nici Victor Ponta sau Liviu Dragnea nuau fost în prim-plan. Liderul PSD s-a mulţumit să participe sâmbătă la oacţiune de împădurire „România prinde rădăcini” în judeţul Gorj. Alături de ela fost şi soţia, europarlamentarul Daciana Sârbu. În schimb, de 1 Mai, VictorPonta nu a participat la nici o acţiune mediatizată.

Campioni pe site-urilede socializare

FilialelePSD s-au întrecut însă pe site-ul de socializare Facebook pentru a arăta cum ausărbătorit 1 Mai prin muncă. Astfel, fiecare organizaţie s-a mobilizat nu numaipe teren, ci şi în spaţiul virtual, arătând că pesediştii protejează natura.Problema a fost însă că numărul participanţilor a fost departe de perioada încare PSD petrecea cu mici şi bere. De data aceasta, câte 30 de participanţipentru fiecare organizaţie a muncit câteva zeci de minute, uneori şi mai puţin,adunând câţiva saci de gunoaie. Uneori nici aceştia nu au fost plini, semn căsocial-democraţii nu au găsit îndeajuns de multă “mizerie portocalie”, după cumanunţau că vor face. Cu toate acestea, cei din PSD şi-au lăudat acţiuneaecologistă, arătând că au ascultat mesajul transmis de la centru depreşedintele Victor Ponta.

Mesajele postate

“Organizaţiade tineret a PSD sector 3, de 1 Mai, au arătat ca am putea avea o Capitală maifrumoasă, mai verde, dacă am face curăţenie împreună. Au curăţat spaţii verzila care nu-ţi venea nici să te uiţi, au plantat pomi şi s-au distrat împreună.Mi-au readus speranţa în suflet şi le mulţumesc pentru asta!”, scrie peFacebook un pesedist. De precizat, formularea “organizaţia… au arătat” îiaparţine. Şi cei de la sectorul 2 se laudă. “Astăzi, 1 Mai 2011, OrganizaţiaPSD Sector 2 a marcat Ziua Internaţională a Muncii printr-o acţiune atâtsimbolică, dar şi practică. Astfel, au fost strânse gunoaiele din zona MaiorBăcilă, Radovanu, Răscoala 1907 din Cartierul Colentina. Au participataproximativ 200 de membri şi simpatizanţi ai PSD”, susţin cei de la sectorul 2.“Preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, alăturide peste 50 de tineri social-democraţi au mers astăzi, 1 Mai, în PădureaBăneasa din sectorul 1 al Capitalei unde au strâns deşeuri lăsate de româniineglijenţi, după ce aceştia şi-au petrecut timpul liber la iarbă verde. LiderulPSD a dorit astfel să dea un exemplu de bun-simţ şi respect pentru mediulînconjurător celor care nu înţeleg că natura are nevoie de grija noastră atuturor”, a postat pe Facebook Dan Tudorache, preşedintele PSD Sector 1.

Micii nu au lipsit în ţară

Celebrulmic a fost zărit însă în fiefurile baronilor PSD, care nu au putut fiînduplecaţi să renunţe la acest obicei. La Iaşi, peste o mie de oameni auparticipat la evenimentul organizat de vicepreşedintele Gheorghe Nichita.Petreceri similare au fost date şi în alte fiefuri social-democrate, semn căpolitica de la centru nu poate fi copiată întocmai şi în teritoriu. Per total,sărbătoarea internaţională de 1 Mai a fost una discretă, televiziunile de ştiriignorând acest eveniment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-05-31

Mai multe imagini:
Sacul de gunoi a devenit arma electorală a PSD pe Facebook. Câtă “mizerie portocalie” au strâns pesediştii
zoom
Sacul de gunoi a devenit arma electorală a PSD pe Facebook. Câtă “mizerie portocalie” au strâns pesediştii
zoom
Sacul de gunoi a devenit arma electorală a PSD pe Facebook. Câtă “mizerie portocalie” au strâns pesediştii
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
02 Mai 2011

Unde-s pinguinii de alta data...
Random image