2017-01-23 19:00


Sacul Senatului a ajuns la fund

 |  19:29
Sacul Senatului a ajuns la fund

Pentru a putea funcţiona până la sfârşitul anului, Senatul mai are nevoie de 2.700 mii de lei. Varianta salvatoare ar putea fi redistribuirea prin lege a banilor de la capitole unde face risipă.

Jumătate din buget, adică 64 milioane de lei, sunt cheltuieli de personal, inclusiv sumele forfetare pentru birourile din teritoriu ale aleşilor – unii aruncă şi 4.000 lei/lună pe chirii sau câte 8.000 lei pe salariile angajaţilor. Veniturile proprii ale Senatului - din vizite, închirieri sau redevenţa noului restaurant - nu ar ajunge, iar soluţia văzută de şefa departamentului economic, Adriana Iliescu, ar fi folosirea unei părţi din banii pentru personal. „Bugetul care ni s-a aprobat are acolo sume ce pot rămâne necheltuite, în timp ce noi rămânem cu datorii la utilităţi şi ni se poate tăia curentul. N-am mai avut o asemenea situaţie”, ne-a spus Iliescu, care speră într-o rectificare bugetară guvernamentală. „Ne-au dat mai puţin decât am solicitat, în timp ce la Camera Deputaţilor au dat mai mult decât au solicitat”, ne-a spus şeful de la Comunicare, Georgian Ghervasie.

•Încălzitul şi iluminatul (a 30% din Palat) necesită un plus de 1,2 milioane de lei (pe lângă cele 1,5 milioane iniţiale) •La carburanţi (inclusiv în teritoriu) mai trebuie 800 mii de lei, pe lângă suma iniţială de 1 milion •La comunicaţii mai trebuie 50 mii, peste cele 650 mii iniţiale, aceeaşi situaţie ca la capitolul „Materiale servicii” •Deplasările interne cer încă 100 mii de lei (10,34 milioane de lei nu ajung), iar cele externe, încă 350 mii de lei, peste cele 1,5 milioane de lei iniţiale •La Protocol se mai cer 130 mii de lei, peste cele 480 mii primite •Şi cele 511 mii de lei pentru „ajutoare sociale în numerar” (de pildă, înmormântări) sunt insuficiente, aici mai fiind necesare 20 mii lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image