2018-12-10 15:34


Şansele lui Blaga la şefia PDL scad văzând cu ochii delegaţilor. Băsescu a întors o decizie a conducerii partidului în favoarea lui Boc

 |  19:20
Şansele lui Blaga la şefia PDL scad văzând cu ochii delegaţilor. Băsescu a întors o decizie a conducerii partidului în favoarea lui Boc
Biroul Permanent Naţional al PDL a refuzat propunerea tabereilui Vasile Blaga de a mări numărul de delegaţi de la Congresul din 14 mai, dela 1.409 la 4.000. Decizia conducerii democrat-liberale este percepută îninteriorul partidului ca o nouă înfrângere a secretarului general după ce, cu ozi înainte, preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur şi a spus că preferatullui rămâne Boc.

Numărul delegaţilor la Convenţia PDL va rămâneneschimbat, după cum a hotărât ieri conducerea partidului, cu 14 voturi pentrumenţinerea actualei formule şi 11 voturi împotrivă. “S-a spus că nu mai poţischimba regulile jocului după ce s-au depus deja moţiunile”, a explicatsecretarul executiv al PDL, Elena Udrea, hotărârea BPN-ului. Printreargumentele care au dus la decizia de a se organiza o Convenţie redusă numeric,Elena Udrea a menţionat faptul cămodificarea numărului de delegaţi laConvenţia PDL din 14 mai ar fi necesitat convocarea Consiliului Naţional deCoordonare cu trei săptămâni înainte de alegeri şi cheltuieli în plus. VicepreşedinteleRaluca Turcan a adăugat şi ea un argument împotriva creşterii număruluidelegaţilor: “Ar fi fost mai greu de selectat care dintre eiar fiavutdreptul să voteze şi la alegereapreşedintelui, şipentrunoii membri ai Biroului Permanent şi care doar pentru funcţia de preşedinte”. “Unnumăr de delegaţi, în principiu, are un rol pozitiv, însă există o problemăcare vine din teritoriu, şi anume cum îi trimitem pe restul oamenilor acasăpentru a nu-i supăra pe cei care trebuie să plece şi a face diferenţa faţă decei care rămân. Pentru că a avea un număr foarte mare şi pentru a doua parteunde se aleg vicepreşedinţii, probabil că am avea un haos curat şi n-am maitermina niciodată. Trebuie să discutăm dacă avem capacitatea asta”, a maiafirmat Turcan înainte de începerea şedinţei BPN.

Decizii schimbate de la o zi la alta

Decizia Biroului Permament Naţional de ieri nu maisurprinde pe nimeni, deşi, cu doar câteva zile înainte, atât cei din tabăra luiBlaga, cât şi cei din tabăra lui Boc susţineau fără rezerve că un număr maimare de delegaţi ar duce la alegerea cu “o mai bună reprezentativitate” aviitorului preşedinte al PDL. Ieri n-a mai contat ce cred membrii partidului,ci faptul că Traian Băsescu e supărat pe Vasile Blaga care, dacă s-ar fi măritnumărul delegaţilor, ar fi avut şanse foarte mari să devină noul preşedinte alPDL, pentru că are susţinere mai mare în teritoriu. Vicepreşedintele PDLCristian Boureanu, susuţinător al lui Blaga, aafirmat săptămâna trecutăcă decizia de modificare a numărului de delegaţi a fost decisă de comun acordde către cei trei candidaţi: Vasile Blaga, Emil Boc şi Theodor Paleologu,astfel încât reprezentativitatea şi legitimitatea viitoarei conduceri a PDL săfie cât mai mare. El a mai spus că această măsură va asigura reprezentarea câtmai mare a aleşilor locali ai PDL. “Cred că este binevenită ideea ca toţi cei1.068 de primarişi membri ai consiliilor judeţenece reprezintăpartidul să poată votalaConvenţie. Consider că este important ca unnumăr cât mai mare de membri ai partidului să decidă cine va fi noul preşedinte,iar eucred că acest preşedinte va fi Vasile Blaga”, a încheiat Boureanu. Şiliderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, susţinător al lui Emil Boc,credea că primarii vor fi principalii beneficiari ai deciziei preconizate decătre BPN. “Cam 90-95% dintre primari sunt şi preşedinţii organizaţiilor localerespective, aşa că, în condiţiile astea,mai mulţi primari vor puteavota”, a precizat Toader.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...