2019-03-19 08:00


Sarkozy a primit bani cash de la moştenitoarea L'Oreal

 |  18:26
Sarkozy a primit bani cash de la moştenitoarea L'Oreal

În timpul campaniei electorale din 2007, Sarkozy ar fi primit personal din partea moştenitoarei L'Oreal sume consistente, mult peste cele declarate, susţine judecătoarea care a investigat afacerea.Afirmaţiile magistratului Isabelle Prevost-Desprez ameninţă să reaprindă un scandal politic şi financiar care a cuprins Franţa cu un an în urmă şi a zguduit guvernul lui Sarkozy.

 Declaraţiile sale apar în cartea “Sarko m-a ucis”, scrisă de doi jurnalişti de investigaţie de la ziarul Le Monde. Aceştia au intervievat 27 de politicieni, magistraţi, oameni de afaceri. În carte, judecătoarea citează o persoană care a fost martoră la plata banilor către Sarkozy. Este vorba despre asistenta moştenitoarei L'Oreal, Liliane Bettencourt, care susţine căa văzut plăţile în numerar pentru Sarkozy.Acelaşi presupus martor a declarat în faţa instanţei că nu ştie nimic, dar judecătoarea Desprez a spus că asistenta a fost sub presiune.Judecătoarea s-ar putea confrunta cu acţiuni disciplinare pentru încălcarea vieţii private a unui martor.Un purtător de cuvânt al Palatului Elysee a catalogat acuzaţiile drept "scandaloase, nefondate şi neadevărate".

Afacerea Bettencourt a apărut la sfârşitul anului 2007, când Sarkozy a fost acuzat că ar fi primit sume consistente din partea moştenitoarei L'Oreal. Acest lucru contravine legii franceze, care prevede că donaţiile către partidele politice nu pot depăşi 7.500 de euro de persoană pe an, dintre care numai 150 de euro pot fi bani gheaţă. Pe 20 decembrie 2010, un medic neurolog a concluzionat că facultăţile mintale ale Lilianei Bettencourt sunt „în mod clar alterate”.

   


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...