2018-12-16 05:50


Sarkozy nu câştigă destul teren

 |  14:19
Sarkozy nu câştigă destul teren

Cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale în Franţa, preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a redus distanţa faţă de contracandidatul socialist Francois Hollande, dar tot în urma acestuia rămâne. Rezultatele ultimelor sondaje de opinie, date publicităţii vineri relevă că votul de duminică va fi unul extrem de tensionat, relatează Agerpres.

În medie, conform unui sondaj Harris Interactive, nivelul de popularitate al lui Hollande oscilează între 52% şi 53%, cu 1,5-2% mai puţin faţă de sondajele precedente. Exact cu atât a crescut popularitatea preşedintelui conservator al Franţei, care acumulează între 47% şi 47,5% în intenţiile de vot, după dezbaterea televizată de miercuri seara. În acelaşi timp, 31% din cei chestionaţi au declarat că mai convingător în timpul dezbaterii a fost Hollande şi numai 29% au avut o opinie contrară, dându-i câştig de cauză lui Sarkozy.

Franţa a fost zguduită de anunţul făcut de candidatul centrist la alegerile prezidenţiale, François Bayrou, care a acumulat 9% în primul tur de scrutin, că-şi va da votul pentru socialistul François Hollande şi nu pentru actualul lider de la Elysee. La precedentele alegeri din 2007, Bayrou nu a dat niciun consemn electoratului său. De asemenea, în favoarea lui Hollande s-au exprimat Jean-Luc Mélenchon ( 11 %, în primul tur de scrutin), apropiat de comunişti, şi ecologista Eva Joly (2%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...