2017-01-20 20:07

POLITICA


Satelitul viitorului va şti în timp real ce faci

 |  17:51
Satelitul viitorului va şti în timp real ce faci

DARPA (agenţia militară de cercetare a Pentagonului care în 99,9% din cazuri realizează ceea ce-şi propune) a anunţat un proiect ambiţios care prevede fabricarea unui satelit spion care va putea furniza imagini video în timp real de oriunde de pe Pământ şi în orice moment.

"Te vede atunci când dormi şi ştie când eşti treaz" ar putea fi sloganul pentru noul satelit dezvoltat de DARPA, imensul ochi spaţial dotat cu o capacitate care, până în prezent, există numai în filmele science-fiction. Fiecare dispozitiv spaţial va costa 500 milioane de dolari. Programul „Moire” a început în martie 2010 şi este acum în prima fază de dezvoltare. Faza a doua  presupune proiectarea sistemului şi faza trei lansarea pentru teste de zbor pe orbită. „Moire” este un sistem de localizare care foloseşte o membrană optică dintr-un material foarte uşor, prin care trece un circuit difractar. Circuitul este folosit pentru a concentra lumina pe un senzor. Programul are scopul de a permite tehnologiilor necesare pentru sistemele optice de mari dimensiuni să fie implementate pe platformele spaţiale.

O mulţime desateliţisuntdejadotaţi cu camereextrem de puternice, dar au probleme  cu captura video. Spre deosebire de sateliţii normali care se ascundla altitudini joase, satelitul DARPAar fi la 37.400kmdistanţă dePământşi n-ar avea nevoie să-şi schimbe poziţia pentru a surprinde imaginile video.În teorie, un astfel desatelitar puteaintra pe orbitasa idealăşiapoideschidelentilaînformăde membranăflexibilă care are o rezoluţie suficient de mare pentru a capta tot felul de obiecte la sol, precumlansatoarele de rachete.Dacă DARPA reuşeşte să realizeze acest proiect special, dispozitivul ar puteasă revoluţioneze războiul modern,aşa cum îl ştim.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05

TAGURI: DARPA, satelit, membrană optică, Pentagon, război, pământ, militarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ION
15 Oct 2012

pricol

Adauga un comentariu

Random image