2017-01-19 23:28

POLITICA


Saudiţii plănuiesc o lege antiterorism pentru a opri disidenţii

 |  16:14
Saudiţii plănuiesc o lege antiterorism pentru a opri disidenţii
Amnesty International a acuzat ArabiaSaudită de planificarea unei represiuni asupra disidenţilor cu noua propunerelegislativă antiteroristă. Aceasta ar include detenţii lungi fărăjudecată, acces restricţionat la avocaţi şi utilizarea sporită a pedepsei cumoartea.

Proiectul de lege, suspect că ar fi o acoperire pentru aopri protestele pro-democraţie, ar permite reţineri fără proces şi ar impune unminim de 10 ani închisoare pentru orice persoană care pune sub semnulîntrebării integritatea regelui sau prinţului moştenitor. Potrivit Amnesty,propunerea reprezintă o ameninţare serioasă la adresa libertăţii de exprimareîn regat în numele prevenirii terorismului. În cazul în care va fi adoptată,aceasta ar deschide calea pentru ca cele mai paşnice acţiuni de opoziţie să fieconsiderate acte de terorism. Activiştii spun că mii de saudiţi sunt deţinuţiîn închisori fără să aibă acces la avocaţi, în ciuda unei legi care limiteazădetenţia fără proces la şase luni. Proiectul de lege ar formaliza în maremăsură astfel de practici.Amnesty se teme că, dacă acest proiect de lege secret devine o realitate, arputea oferi autorităţilor puteri mai mari pentru a aresta persoane

Guvernulsaudit a refuzat să comenteze, dar un funcţionar superior, care nu a vrut săfie numit, a confirmat existenţa proiectului de lege şi nu a contestat clauzelecuprinse în document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri