2019-03-21 14:27


SCANDAL DE PROPORȚII între Angela Gheorghiu și Gabriela Firea. Replica sopranei legată de ONORARIUL URIAȘ primit de la Primăria Capitalei

 |  17:27
SCANDAL DE PROPORȚII între Angela Gheorghiu și Gabriela Firea. Replica sopranei legată de ONORARIUL URIAȘ primit de la Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti dezvăluie că a platit 144.906 euro sopranei Angela Gheorghiu pentru un concert în aer liber şi că artista a acceptat titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pe 11 septembrie 2017, ba chiar a si multumit primarului general pentru distincţie. În plus, în replică la reproşurile lui Gheorghiu la adresa Gabrielei Firea, Primăria adaugă că soprana a cerut şi ştergerea unor taxe şi impozite neplătite. Pe de alta parte, soprana Angela Gheorghiu a spus că nu are datorii la statul român, aşa cum a precizat primarul Gabriela Firea şi că afirmaţiile edilului cu privire la onorariul oferit pentru concertul din 2017 sunt „total lipsite de eleganţă”.

„Îmi pare rău că Primarul General al Bucureştiului a ales să răspundă mesajului meu cu o serie de inexactităţi şi insinuări, ba chiar cu acuzaţii foarte grave, doar pentru că am curaj să spun lucrurilor pe nume. Am anunţat înainte de data de 1 Decembrie că nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti din motive personale. Nu am vrut atunci să intru în detalii, dar am comunicat Primăriei că nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite. Nu am fost informată că decizia de a primi acest titlu se putea lua în absenţa consultării mele. Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitaţiei din decembrie le-am expus deja. Eram în punctul în care toată ceremonia ar fi fost doar un exerciţiu de imagine pentru un politician. Soluţia care s-a găsit, de a fi înlocuită peste noapte cu alte şase personalităţi doar pentru ca spectacolul să continue, a demonstrat că temerile mele erau îndreptăţite”, a scris soprana Angela Gheorghiu, pe Facebook.

ADVERTISING inRead invented by Teads

De asemenea, artista a scris şi despre concertul susţinut în anul 2017, în Piaţa Constituţiei, pentru care Primăria a spus că a plătit un onorariu de 144.906 euro, inclusiv TVA.

„Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureşteni şi pentru iubitorii de muzică din toata ţara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română), dar şi faptul că în seara aceea s-a cântat muzică de operă, în Piaţa Constituţiei, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat să cânt. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmaţiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale şi total lipsite de eleganţă”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Soprana a mai subliniat că nu are nicio datorie la statul român, ba din contră, ANAF trebuie să îi returneze o parte din banii plătiţi.

„Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autorităţile respective anunţându-mă că au greşit calculele. Sigur, am tot povestit despre păţania mea, pentru că mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plâns mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidenţă fiscală aici. (...) Simplul fapt că mă văd nevoită acum să mă justific în faţa unor acuzaţii incredibile mă fac să aplaud corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că aşa nu se mai poate şi că în România lucrurile trebuie să se schimbe”, a mai spus Angela Gheorghiu, citata de Mediafax.

Precizările vin după ce reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că Angela Gheorghiu a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pe 11 septembrie 2017, şi că soprana nu doar că a primit această distincţie, dar a şi mulţumit edilului. Instituţia a mai spus că soprana a cerut şi ştergerea unor taxe şi impozite neplătite.

"La propunerea Primarului General şi prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti în data de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru promovarea Bucureştiului şi a României în lume. Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincţie, dar a şi mulţumit Primarului General şi Consiliului General pentru aceasta. În data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piaţa Constituţiei din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului Bucureşti prin Arcub, pentru concertul susţinut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA", transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă, remis marţi MEDIAFAX.

Reacţia Primăriei Capitalei vine după ce Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj după evenimentul de pe Arena Naţională în cinstea victoriei Simonei Halep la Roland Garros, precizând că a refuzat titlul de cetăţean de onoare şi că a rămas dezamăgită să vadă că edilul „continuă să se folosească de numele unor mari personalităţi".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-13

TAGURI: gabriela firea, angela gheorgiu, scandal, primarie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
13 Iun 2018

Treaba pur romaneasca, adica( cum am zice noi) tiganie in toata regula, dar asta este Romania, plina de romani verzi care intotdeauna gasesc vinovati pe unguri, pe tigani si evrei, pe rusi sau americani... In aceasta situatie, lucrurile se pot clarifica rapid, trebuie sa existe un cotor de cec pentru banii platiti si trebuie sa existe niste video sau macar fotos, in care AG primeste sau nu distinctia, s.a.m.d.Si inca 2 lucruri, mi se pare tras de par ca fiscul roman ar avea de returnat ceva bani catre AG, si 2) , chestia cu Firea, -pana la urma- ea a procedat correct, ca in mintea ei a dorit si ea ceva publicitate, poate fi f. adevarat, dar cea a facut ea( cuSH si chiar cu AG), a facut in virtutea bunului-simt si a unora dintre indatoririle si obligatiile pe care le are , in functia respectiva...Asteptam clarificari, chiar nu putem linsa oameni doar pentru ca apartin crimei organizate numita pesede...
LEVST.
13 Iun 2018

m-am uitat la biografia AG( si cea in engleza) nimic despre parintii ei, cine au fost cu ce s-au ocupat, mi se pare ceva extrem de neprofesional sa nu scrii aceste lucruri, pare ca ar fi unul dintre mai marii politici ai tarii( fosti comunisti de notorietate) la care se scrie, " nascut in 1947" si apoi se sare la 1989 -care sa fie problema?
FIREA...
13 Iun 2018

blonda pana la moarte! Ambitioasa, tupeista, cu orgoliul zgariat, CREDE (in prostia ei proverbiala) ca se poate pune pe acelasi piedestal cu soprana! Una e profesionista, ceallata - HABARNISTA, URECHISTA.....precum muistul ala care a fost ”demis” on-line, iar lingaul nu se mai oprea din dat limbi tovului Dracnea pentru initiativa. BLONDA NU VREA SA PRICEAPA CA S-A COMPORTAT CA O TOAPA, LUAND-O FORTAT PE SIMONA DE MANA IN URCATUL PE SCENA, FACANDU-SI INTRAREA PRECUM PROASTA SATULUI CARE STRIGA CA A FOST RAU TAVALITA IN CAPITA SI INCA O MAI JENEAZA PAIELE INTRATE-N CUR! ASTA A FACUT EA....S-A DAT MARE, CAND TREBUIA SA STEA PITITA!
BASU
14 Iun 2018

cam nesatula madam anghela … nu-I mai merg treburile-a Anglia si a venit la supt in rrromanika, asa o fi oare ?
ANONIM
14 Iun 2018

Orice muritor de rand poate vedea diferenta intre ELITA si GUNOI UMAN.................
LEVST.
15 Iun 2018

personal, cred ca putem face o judecata mai profunda, dupa ce stim exact ce s-a intamplat in situatia de mai sus, elitele -cateodata(indifferent care ar fi, aici-)sunt false si invers... Pana una alta, Gabriela Firea a facut exact ce ar fi facut orice primar - si repet- ca a avut in minte si publicitate, trebuie sa fie adevarat, dar la fel de bine si adevarat ar fi fost cu oricare alt primar, bucurestean get-beget sau provincial, pesedist sau panelist.Putina onestitate nu strica niciodata...
LEVST.
16 Iun 2018

probabil ca cele doua -prin intermediari, sau direct- au convenit sa ingroape securea razboiului inainte de iesi la iveala si alte "amanunte" care pot fi devastatoare...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...