2018-11-17 04:37


UPDATE. Scandal în PRM. Gheorghe Funar îl ameninţă pe Vadim Tudor cu excluderea din partid. Preşedintele PRM: Convocarea Congresului este ilegală

 |  13:39
UPDATE. Scandal în PRM. Gheorghe Funar îl ameninţă pe Vadim Tudor cu excluderea din partid. Preşedintele PRM: Convocarea Congresului este ilegală

UPDATE, ora 16:01. Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat ca ilegală convocarea Congresului PRM, programat pentru sâmbătă, la Alba Iulia. Acesta a avertizat că nu va merge la eveniment întrucât contestatarii săi nu trebuie luaţi în seamă din moment ce el a fost reconfirmat în funcţie în urmă cu o săptămână.

"Ei sunt câteva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. (...) Dumitru Badea are 74 de ani, Gheorghe Acatrinei are 85 de ani. Ăştia revigorează partidul?", a afirmat Vadim Tudor, care a acuzat că organizatorii congresului de la Alba Iulia ar vrea să pună PRM "la picioarele" lui Dan Voiculescu.

În plus, liderul PRM a precizat că reuniunea de la Alba Iulia este ilegală. "Acest congres e total ilegal. Plenara făcută de ei pe 15 iunie e făcută cu o ştampilă falsă. Pe hârtiile lor apare o ştampilă pe care scrie Biroul Permanent al PRM, care nu e persoană juridică, e organ de conducere convenit între noi. O făcătură ordinară în spatele căreia a stat (...) Funar pe care Biroul permanent l-a dat afară ieri (n.r. - joi). Aşa cum şi-a băgat partidul, PUNR, în groapă, aşa vrea să bage şi PRM", a argumentat Vadim Tudor.

Şeful partidului a adăugat că nu se va duce la Alba Iulia întrucât contestatarii săi nu trebuie luaţi în seamă şi trebuie "să dovedească în justiţie dacă sunt legali". "De ce să mă duc (n.r. - la Alba Iulia), să-i arunc pe geam? (...) Îi dau ei afară pe Ilie Ilaşcu, Mitzura Arghezi, pe dr Găucan, Anca Petrescu? Lasă-i să-şi facă damblaua, să-i arate lui Voiculescu că ei reprezintă ceva. Să vedem dacă le dă ăla o leţcaie. (...) I-am acţionat în justiţie, am arătat ce falsuri sunt acolo şi se va judeca. Asta e singura contracarare. Acum o săptămână am avut congres extraordinar care m-a reconfirmat în funcţie. Am depus ieri la Tribunal actele de la congresul nostru extraordinar şi, în privinţa lor, în urmă cu o lună am cerut, de asemenea, un termen de judecată. Ei trebuie să facă dovada că sunt legali, că au ştampile bune, adevărate. Au folosit hârtii false, semnături false", a menţionat Vadim Tudor, subliniind că în spatele acestor acţiuni se află Funar.

Sâmbătă, la Alba Iulia, delegaţi din peste 30 de filiale ale PRM se vor reuni într-un Congres extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care în urmă cu două luni l-au revocat din funcţia de preşedinte al partidului pe Corneliu Vadim Tudor. Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului a declarat că sâmbătă vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului. 'Ne-am propus să analizăm în acest conclav foarte important, cu reprezentanţii a peste 30 de filiale, delegaţi aleşi în conferinţele extraordinare judeţene, ce s-a întâmplat cu PRM şi posibilităţile ca partidul să revină pe scena politică a României. Vor fi reconfirmate hotărârile luate în Plenara PRM, inclusiv revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor şi vor fi alese noi organe de conducere. Vom adopta şi alte câteva hotărâri care să înlesnească noilor organe să îşi facă datoria, înlesniri pentru dialog politic şi cu organele de stat, cu societatea civilă, ca să întărim partidul', a explicat Dumitru Badea.

Privind excluderea lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM Neamţ a răspuns: 'El nu mai are ce căuta în fruntea PRM. Probabil va exista propunerea de excludere dar trebuie analizată cu discernământ. El rămâne fondator al PRM şi ar fi păcat să fie exclus dar vedem ce vor vota delegaţii. Poate rămâne doar cu o atenţionare'. La iniţiativa lui Dumitru Badea, pe 15 iunie a fost organizată plenara Consiliului Naţional al PRM, care a hotărât revocarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor şi dizolvarea Comitetului Director şi a Biroului Permanent. În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost numite noi foruri de conducere interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bâldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM din 27 iulie în care vor fi alese noile structuri de conducere.

Vadim Tudor nu a recunoscut Consiliul Naţional şi a contestat în instanţă deciziile luate la Plenară. Totodată, pe 20 iulie, Corneliu Vadim Tudor a organizat un Congres Extraordinar al PRM în care a fost reales preşedinte al partidului. Dumitru Badea, Ioan Bâldea dar şi Gheorghe Funar au fost excluşi din partid de Corneliu Vadim Tudor.  'Corneliu Vadim Tudor a atacat în instanţă deciziile luate de Plenară iar instanţa a cerut precizări şi documente. Aşteptăm să vedem ce hotărăşte. Dar şi noi vom ataca în instanţă Congresul organizat săptămâna trecută de Corneliu Vadim Tudor', a avertizat Badea.

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a avertizat, vineri, că decizia de excludere a sa din PRM este una nestatutară şi a ameninţat că Vadim Tudor, principalul vinovat de această decizie, riscă la rândul său să părăsească partidul după dezbaterile Congresului de la Alba Iulia. Totodată, fostul primar la Clujului a anunţat că va candida la preşedinţia PRM.

Vineri, Funar a anunţat că filiala PRM Cluj şi mai multe filiale au anunţat că îl propun pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congresul Extraordinar care va avea loc, sâmbătă, la Alba Iulia, scrie Mediafax. "Voi candida pentru că este nevoie de PRM, în condiţiile actuale, când Ungaria este aproape să ne ia Ardealul. Am aflat că C.V. Tudor m-ar fi exclus din partid, dar acest lucru nu este legal şi statutar, nu putea să mă excludă pentru că Biroul Permanent la care face dânsul referire, nu a avut loc. C.V. Tudor confundă PRM cu căţeii din curtea partidului sau din curtea sa personală, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marcă înregistrată la OSIM", a argumentat fostul primar la Clujului.

Sâmbătă, la Alba Iulia, se va pune în discuţie excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi i se va cere acestuia să renunţe la mandatul de europarlamentar, a avertizat Funar. "Colegii au vrut mai demult să îl excludă, dar eu m-am opus pentru că este membru fondator al PRM şi preşedinte al partidului de 22 de ani",a spus Gheorghe Funar.

Referitor la candidatura împotriva lui Corneliu Vadim Tudor pentru funcţia de preşedinte al partidului, Funar a susţinut că acesta nu va avea "curajul" să se prezinte la manifestare. "Dacă vine şi candidează, eu am spus că nu voi candida împotriva lui, dar nu va veni la Congres, nu are curajul să vină. Pe fond, este un laş", a spus Gheorghe Funar.

Afirmaţiile fostului primar al Clujului vin după apariţia unui comunicat semnat "Biroul de Presă al PRM" joi, în Ziarul Tricolorul. "Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei P.R.M., punându-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari – Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid. Acesta, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formaţiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcţia de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atât la ultimele cicluri de alegeri (2%), cât şi în fruntea Filialei Cluj", se arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-26

TAGURI: scandal, PRM, Funar, Vadim, Tudor, excludere, Congres, Alba, Iulia,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BATAGAN MARIUS
26 Iul 2013

L-am vazut azi la televizor şi imi este milă de el, Nu stie nici LEGEA 14/2003 Legea Partidelor Politice, cum se organizează un Congres, cum se convocă, cum se stabilesc delegaţii, cum se votează secret? Nu stie nici pe ce lume traieste, e aerian, e un impostor, un om fără caracter. Doamne fereşte dacă ajungea Preşedintele Romăniei, ce ne făceam atunci? Pe 27 iulie 2013 la ALBA IULIA urgent trebuie să scăpăm de această canalie.
MARIUS
26 Iul 2013

FUNAR ESTE UN DEMENT CARE SUSUTINE CA ISSUS ESTE GATO-DAC CA FECIOARA MARIA SA CULCAT CU UN SOLDAT TRAC SI CA ISSUS NU ESTE FIUL LUI DUMNEZEU , FUNAR ASTA ESTE DEMENT RAU !
Random imageUltimele stiri


loading...