2017-01-23 20:49


Scandal în Marina SUA. Comandantul unui portavion american a fost destituit după difuzarea unor imagini obscene. VEZI VIDEO

 |  18:45
Scandal în Marina SUA. Comandantul unui portavion american a fost destituit după difuzarea unor imagini obscene. VEZI VIDEO

Comandantulportavionului american USS Entreprise a fost eliberat din funcţie pentru că aajuns în centrul unei polemici, după ce a animat, în 2006-2007, o emisiune deumor îndoielnic difuzată pe navă, a anunţat un oficial din cadrul Marinei.Căpitanul vasului, Owen Honors, a fost destituit din funcţie, a anunţatamiralul John Harvey, într-o declaraţie. "Mi-am pierdut încrederea încapacitatea sa de a conduce în mod eficient" portavionul, a declaratamiralul, insistând asupra "profundei lipse de judecată şiprofesionalism" de care a dat dovadă căpitanul Honors.

Laacea vreme comandant secund al portavionului, căpitanul Honors anima, în 2006şi 2007, emisiunea "XO Movie Night", difuzată, în medie, o dată pesăptămână, pe postul de televiziune cu circuit închis al navei, pentru adestinde echipajul.

Sceneteledifuzate înfăţişau femei aviator făcând duş împreună sau scene de simulare amastrurbării. Căpitanul Honors, animator al emisiunii, spunea obscenităţi,glume sexiste sau homofobe. Într-una dintre înregistrările video, acest fostpilot de avion de vânătoare F-14 făcea glume pe seama ofiţerilor din cadrul forţelorterestre, pe care-i cataloga drept "homo".

Emisiuneaa fost oprită în 2007, în urma unor plângeri din partea puşcaşilor marini, dara reapărut luni, când un cotidian local, Virginian Pilot, a postat pe Internetmai multe fragmente din emisiune, declanşând o adevărată furtună mediatică.

Întretimp, căpitanul Honors a preluat comanda portavionului Entreprise, asupra celor6.000 de bărbaţi şi femei de la bord şi celor aproximativ 80 de avioane şielicoptere.

Deşinu este pus în discuţie serviciul său în calitate de comandant, acţiunile saleîn calitate de comandant secund îi "subminează credibilitatea" şi,astfel, capacitatea de a comanda, în prezent, nava, potrivit amiralului Harvey.

USSEnterprise urmează să fie trimis, în curând, în Oceanul Indian, pentru asusţine operaţiunile în Afganistan.

Nueste un lucru rar ca un ofiţer să fie eliberat de la comandă, în Marinaamericană. În 2010, au fost eliberaţi de la comandă 17 ofiţeri, dintre care 11pentru probleme de conduită personală, potrivit publicaţiei Navy Times. Însăacest tip de măsură afectează rar comandanţii celor 11 portavioane americane


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image