2018-10-23 02:54


SCANDALUL arhivelor SIPA. Ce știe fostul președinte, Traian Băsescu

 |  21:27
SCANDALUL arhivelor SIPA. Ce știe fostul președinte, Traian Băsescu

Fostul preşedinte, Traian Băsescu rupe tăcerea. În direct la România TV, actualul senator a vorbit despre scandalul arhivelor SIPA. Acesta spune că nu ştia absolut nimic despre distrugerea acelor documente. Mai mult, Băsescu a şi glumit pe această temă.

 "Nu am informaţii despre distrugerea arhivei SIPA. Asta nu înseamnă că informaţiile lui Dan Andronic nu pot fi adevărate. Dar eu nu ştiu de aşa ceva. În mandatul meu un câine a fost călcat de tramvaiul 41. Ideea că în mandatul meu s-a întâmplat ceva sau altceva e o prostie. Preşedintele are puteri limitate.

În CSAT nu vii cu idei şi le plasezi în timpul şedinţelor. Sunt multe prostii trimise la secrtariatul CSAT. Ei le studiază şi dacă nu sunt de competenţa CSAT sunt trimise înapoi. O fi trimis Cătălin Predoiu la secretariat, nu contest acest lucru, dar ce să facă cu un raport al unui serviciu departamental. Era de competenţa Guvernului. În timpul meu nu s-a discutat de 2 şi-n sfert.

Mie multe mi-au ajuns la ureche când eram în mandat, dar la CSAT vorbeam la nivel constituţional. SIPA şi 2 şi-un sfert nu se discutau în CSAT niciodată pentru că sunt departamentale. CSAT primea informări de la două servicii, SRI şi SIE.", a spus Băsescu. Şi asta nu e tot. Băsescu e convins că sunt probleme şi spune că e nevoie de o comisie parlamentară pentru a se face lumină în acest caz. "Este clar că şi azi sunt dosare dirijate către anumite complete. Degeaba se desfăşoară procesul doi ani că inculpaţii sunt condamnaţi de la bun început. Nu am probe în acest sens, dar vă ce se întâmplă.

Am citit şi eu cu atenţie ce a scris Dan Andronic. Sunt oameni implicaţi în aşa ceva. SIPA a avut multe informaţii despre procurori şi judecători. procurorii au accpetat colaborarea strânsă cu serviciile, dar informaţiile sensibile au fost pentru judecători. Dacă arhiva SIPA nu e sigilată, trebuie sigilată. Aici văd rostul unei comisii parlamentare şi în funcţie de ce vede acolo să ia măsuri. Să fie protejaţi judecătorii. Nu e fezabilă o anchetă a Ministerului Justiţiei. Sunt foarte mulţi oameni acolo care interacţionează cu serviciile. În momentul de faţă dacă cineva poate face o anchetă consistentă pe arhiva SIPA este Parlamentul", a încheiat Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-15

TAGURI: traian basescu, presedinte, arhive sipa, dan andronic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...