2018-12-15 18:34


Scandalul tezelor de doctorat. Guvernul îi aduce pe demnitari pe același plan cu alți cetățeni

 |  15:07
Scandalul tezelor de doctorat. Guvernul îi aduce pe demnitari pe același plan cu alți cetățeni

Guvernul a aprobat, prin Ordonanță, modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea științifică, dezvoltarea tehnologică și inovare, pentru a permite un control mai simplu și direct al calității tezelor de doctorat în cazul demnitarilor.Mai precis, conform unui comunicat de presă al Executivului, se abrogă Art. 42 (3) din Legea 2006/2004, care stipula statutul de excepție al demnitarilor și ale categorii de persoane, ale căror abateri de la etica academică nu puteau fi analizate și sancționate de comisiile de etică de la nivelul universităților, fiind anterior rezervate doar analizei de către Consiliul Național de Etică (CNE). Textul articolului abrogat este: “(3)Se exceptează de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică”. Nu în ultimul rând, prin Ordonanță se abrogă, din lista sancțiunilor pe care le poate propune CNE, retragerea de către Consiliu a calității de conducător de doctorat şi/sau a atestatului de abilitare și retragerea titlului de doctor. Modul de retragere a titlului de doctor și a calității de conducător de doctorat şi/sau a atestatului de abilitare vor fi reglementate ulterior, printr-un act normativ care va modifica Legea educației naționale nr.1/2011.

Proiectul de ordonanță a fost postat... luni, 18 ianuarie 2016, în consultare publică, pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, la adresa http://www.edu.ro/index.php/articles/23888. Conform legislației, ordonanțele simple trebuie supuse dezbaterii publice cu 30 de zile înaintea adoptării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: teze doctorat demnitari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CURIOSUL
20 Ian 2016

DOCTORATUL presupune inovare si inventica. Ce inovare si ventica pot face PERVERSII care se vor doctori in domeniile; ORDINE PUBLICA, JURIDIC, SERVICII de INFORMATII si ARMATA (exclus domeniul tehnic).
CROCODILUL FLAMAND
20 Ian 2016

UITE UN EXEMPLU DE "INOVATIE" IN ORDINEA PUBLICA A UNUI STAT CUM E ROMANIA CARE VREA SA FIE MEMBRU UE SI SCHENGEN>>>>MAFIA IMOBILIARA ANRP CARE OPEREAZA CU KILLERI PROFESIONISTI PROTEJATI DE PROCURATURA-DIICOT SI GENERALII PENALI AI LUI OPREA-COCOS>>>>SI CHESTIA ASTA S-A INTAMPLAT IMEDIAT DUPA MINERIADA DIN 1989 SI A TINUT 20SI CEVA DE ANI PANA LA ARESTAREA LUI COCOS-BICA>>>>>PAPUSARUL SEF AL MAFIEI IMOBILIAR-BANCARE SI AL TERORISTILOR-KILLERI PROTEJATI DE PROCURATURA ESTE AGENTUL DIE-666ISARESCU666>>>>PRESUPUN CA SI EL VA PRIMI UN DOCTORAT IN "CAPITALISMUL DE CUMETRIE" SI "PROPRIETATEA E UN MOFT"....DUPA CE SE VA INTALNI CU SILVIU BRUCAN SI KARL MARX LA O CEREMONIE SATANISTO-EZOTERICA IN SEDIUL BNR
CROCODILUL FLAMAND
20 Ian 2016

UNDE SUNT TERORISTI DIN DECEMBRIE 1989?...RASPUNS CORECT AU SALARII BABANE LA B-N-R SI PRIMESC ORDINE DE LA 666ISRESCU666....MAFIA IMOBILIAR-BANCARA ISARESCU E LA FEL CA AL-QAIDA STAT ISLAMIC
Random imageUltimele stiri


loading...