2017-01-19 02:28

POLITICA


Scandalul german care periclitează viitorul cancelarului Merkel

 |  18:42
Scandalul german care periclitează viitorul cancelarului Merkel

Preşedintele german Christian Wulff se confruntă cu un nou scandal după dezvăluirea legată de împrumutul privat pe care l-a făcut. Reacţiile au fost extrem de critice, avertizând  că povestea ar putea conduce la căderea guvernului Angelei Merkel.

Ultima ştire despre Wulff arată că un om de afaceri german a plătit 42.731,71 euro pentru publicitatea unei cărţi despre actualul preşedinte german, Christian Wulff, lansată în 2007 în cursul campaniei pentru alegerile din landul Saxonia Inferioară, câştigate de Wulff, potrivit ziarul „Bild”. Uniunea Creştin-Democrată (CDU, a lui Christian Wulff) a achiziţionat mai multe mii de exemplare şi le-a repartizat gratis în cursul actelor electorale, ca parte din strategia sa de campanie.

În ultimele zile au apărut mai multe informaţii despre preşedintele german potrivit cărora a primit sprijin financiar de la mai mulţi oameni de afaceri prieteni, pe când era premier al Saxoniei Inferioare. „Wulff ar fi împrumutat 500.000 de euro de la soţia unui om de afaceri cu care este prieten. Juridic, nimic ilegal. Dar devine imoral când, întrebat fiind în ce măsură are relaţii de afaceri cu respectivul personaj, el susţine că acestea, pur şi simplu, nu există. Ulterior se află că, de fapt, nu soţia antreprenorului i-a oferit împrumutul, ci chiar omul de afaceri. Şi se mai află că, de fapt, preşedintele şi-a petrecut, ca fost premier de land, mai multe vacanţe în reşedinţele altor magnaţi”, scria recent „Deutsche Welle”.

În Germania, funcţia de preşedinte federal serveşte ca un fel de busolă morală pentru naţiune. Preşedintele Christian Wulff refuză să ia în calcul varianta demisiei, dar germanii ridică întrebări cu privire la autoritatea morală pe care o mai deţine şeful statului, arată presa germană. Membrii CDU nu sunt la primul scandal în ultimul an, ceea ce ridică semne de întrebare asupra viitorului cancelarului Angela Merkel, scrie presa germană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: Germania, preşedintele Christian Wulff, scandal, bani, oameni de afaceri, criză, CDUComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image