2017-01-17 13:04

POLITICA


Scanerul care va depista armele de la distanţă

 |  18:25
Scanerul care va depista armele de la distanţă

Poliţia din New York (NYPD) va folosi dispozitive care pot detecta de la distanţă dacă o persoană are o armă de foc asupra sa. Iniţiativa este criticată de organizaţiile civice, care susţin că este încălcat dreptul la intimitate, scrie „Daily Mail”.

Poliţia şi Departamentul american al Apărării lucrează de trei ani la acest proiect inedit. Scanerele vor fi montate pe maşinile poliţiei din New York. „Dispozitivul poate fi utilizat pentru verificarea persoanelor la anumite evenimente”, a explicat comisarul poliţiei din New York Ray Kelly. Scanerul va măsura căldura emisă de corpul uman de la o distanţă de până la 50 de metri, putând depista orice obiect ce blochează fluxul de energie, precum o armă.

Însă activiştii pentru drepturi civice susţin că utilizarea unei astfel de metode riscă să încalce dreptul la viaţă privată. „Este problematic. Implică viaţa privată, dreptul de a merge pe stradă fără a fi monitorizat de poliţie”, consideră Uniunea pentru Libertăţi Civice (NYCLU). Totodată, militanţii pentru drepturile omului susţin că  aparatul seamănă cu scanerele de pe aeroport, controversate pentru „nuditate”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: scaner, NYPD, arme, corp uman, flux energeticComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image