2018-10-20 03:55


Schimbarea la faţă a premierilor României. Azi, Adrian Năstase. Imagini cât mii de cuvinte

 |  21:01
Schimbarea la faţă a premierilor României. Azi, Adrian Năstase. Imagini cât mii de cuvinte

Adrian Năstase s-a născut la 22 iunie 1950, la Bucureşti. Din 1990 până în 992 a fost ministru de Externe al României din partea FSN. Între 1992-1996 şi 2004-2006, a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PDSR, respectiv PSD.

Pe 28 decembrie 2000, Năstase devine premier la propunerea lui Ion Iliescu, funcţie pe care o ocupă până pe 28 decembrie 2004. Tot atunci pierde alegerile prezidenţiale, fiind învins de candidatul Alianţei Dreptate şi Adevăr, Traian Băsescu.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”. La auzul condamnării, Năstase a încercat să se sinucidă în locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith &Wesson, calibru 38 special. Pe 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat condiţionat din penitenciar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-10

GALERIE MEDIATAGURI: schimbare la fata a premierilor, romania, adrian nastase, imagini cat mii de cuvinte, bucuresti, 1990, 1992, ministru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DESPRE ADRIAN NăSTASE:
11 Dec 2015

”Aspirația la putere este rezultatul unui complex de inferioritate regăsit în atitudini și acțiuni, complex al cărui conținut nu-l putem decăt intuit. Ambiția îl impinge către manifestări care frizează patologicul, la schimbări comportamentale care abia mai lasă natura individului să transpară. Din infatuare vrea să joace întotdeauna primul rol. ”În timpuri frământate, când poporul clocotește, apar deodeată astfel de firi care se situează în prim-plan”, ”ies la suprafață aproape de la sine”, spune Adler. Deși ceea îl definește este inteligența, aceasta nu este suficientă pentru a avea o personalitate echilibrată. Atitudinal, împărtășește un set de valori ceaușist. Ar fi putut fi un politician ”European”, dar este mult prea apăsat de modelele dinainte de 89.
NU A FOST CAPABIL
11 Dec 2015

să-și formeze o echipă, este ca un antrenor care conduce o echipă selecționată de antrenorul anterior. De remarcat este faptul că a știut să se plaseze în poziția de outsider. Este singurul care a rezistat în această poziție, spre deosebire de Roman, Boda, Enache, Severin și alții. Trăsăturile de personalitate pregnant sunt: incapacitatea de a se privi critic, lipsa de autoanaliză și autoironie, aruncarea discursului și disputei în derizoriu. Politicianul Năstase Nu a reușit să se desprindă de imaginea tătucului politic, nu a depășit complexul Oedip. După înfrângerea în alegerile din 2004 s-a comportat din ce în ce mai haotic, prăbușindu-se atât în plan politic cât și personal. Procesele penale în care a fost implicat au arătat adevărata natură a ”strălucitorului” Bombonel – un găinar ca atâția alții. La a doua ieșire de după gratii și-a lăsat barbă cu scopul de a juca în filme. A subliniat încă o dată după episodul cu fularul Burberry că indecența n-are limite. Îi reamintim fostului prim-ministru că viața bate filmul” (Florin Tudose).
PENTRU Că TOT VORBIM
11 Dec 2015

de complexe, cel de inferioritate FACE ca unii să-și depășească condiția, cum a fost cazul lui Nicolae Titulescu care a fost ”micul om mare”, depășind complexul staturii sale mărunte devenind steaua cea mai strălucitoare în pleiada diplomaților românii. El afirma în discursul ținut la Universitatea Cambridge ”Soarta este scuza celor slabi și opera celor tari”. Dacă sentimentul de inferioritate este deosebit de apăsător, apare pericolul de a trece de la o simplă compensare la o supracompensare (cazul lui Năstase și-a altora…). În aceste condiții, aspirația la putere și superioritate se vor exacerba, atingând patologicul. Acești indivizi vor fi dominați de infatuare și aroganță, de dorința de a învinge cu orice preț, satisfacția maximă fiind obținută nu prin urcarea unor noi trepte ierarhice, ci mai ales prin doborârea altora. Adler susține că deficiența Biologică sau psihologică devine motor al întregii orientări ulterioare, derecționând linia vieții și, prin aceasta, însuși destinul individului. Complexul de inferioritate este un fel de ”înger, îngerașul meu”, care îi transform pe cei mici în ”mari”, pe cei slabi în ”tari”, pe deficienți în conducători.
”COMPLEXATUL” ESTE ASEMENE
11 Dec 2015

țestoasei lui La Fontaine, care câștigă cursa de alergare cu iepurele. ”Normalii” se miră adesea de succesele deficienților, căutând motivații și explicații exterioare pentru a înțelege propriul eșec. Lucrurile devin mult mai complicate atunci când ”complexul de inferioritate” este ”invizibil”, legat de sfera sexuală sau de acceptarea (de fapt neacceptarea) rolului și identității sexuale. Predispusul spre un Destin de eșec are mai multe cauze: 1. rolul mamei, a ”femeii bărbătoase” care-și domină partenerul făcând mereu tărăboi, aplicând mereu pedepse și exercitând o mare presiune asupra copiilor, în special băieții rămânând marcați pentru totdeauna de groaza de a avea de-a face cu femeile. Bărbați scăpați de sub dominația unei astfel de mame nu vor mai putea acorda nicio încredere femeilor și vor prefera celibatul sau chiar alte relații. 2. Un predispus spre un destin de eșec va fi și copilul unic care, lipsit de independență va aștepta mereu ca cineva să-l îndrume și să-l sprijine fiind răsfățat și răzgâiat.
SOLUțIA EVIDENTă
11 Dec 2015

Este echilibrul emoțional și educațional. Educatorul și părintele trebuie să se gândească la viitorul copilului, la ascensiunea și cariera sa, în ceea ce I.Biberi numește ”ecuația destinului”, care este rezolvată empiric, în mod curent în viața socială. Romanele sunt în acest sens ”culegeri” de ecuații de destine fictive, în care autorii dau rezolvări ale destinelor eroilor. Astfel, în lista ”marilor matematicieni ai destinelor” pot fi enumerați Balzac, Dostoievski, Tolstoi, Faulkner, Kickens, Rebreanu, Preda, care ”simulează” evoluții ale ecuațiilor de destin la fel de autentice ca și ale acelea aparținând realității. Desigur, Nu poate fi negat faptul că destinul se hotărăște adesea în copilărie, la maturitate realizându-se tendințele sufletești generale. Herodot spunea chiar că ”sensibilitatea omului îi hotărăște destinul”. Linia biografică a individului este stabilită de întrepătrunderea om-ambianță, de armonia (sau dizarmonia) configurațiilor interne cu ceea ce în termeni foarte largi se numește mediu. Importanța sentimentelor trăite în cursul copilăriei, subliniată și de Hesnard, este cu atât mai relevantă, cu cât în detaliile biografice ale misticilor și reformatorilor sociali pot fi găsite întotdeauna împrejurări hotărâtoare ale vieții infantile către orientarea ce va fi pusă în operă la vârsta adultă. Andre Gide scria că trebuie să fim convinși că întâmplările sunt apropiate caracterelor: ”Nimic din ceea ce ni seîntâmplă nu este destinat altui om”.
CONCLUZIE:
11 Dec 2015

Adrian Năstase (ca majoritatea politicienilor) reprezintă SUMA cunoștințelor și-a trăirilor de dinainte de 89 (d)in propria familie (personală și prin extensie…cea socială), a ceea ce-a asimilat și asumat ca fiind veridic și ”demn” de luat în seamă. Și, pentru că comunismul ăsta nenorocit a poposit și pe la noi, unii au fost cuceriți de el lăsându-se virusați, precum HIV și după ”revoluția” de după 89! Așa vedem mutanți – nici comuniști convinși, nici capitaliști!
HMM...
11 Dec 2015

Mirarea mare în ceea ce-l privește pe Adrian Năstase este cum se face că un politician fițos ca el, destul de auto-prețios în proprii săi ochi (a)părând mereu că fuge de ridicol ca dracu de tămâie, s-a pretat la măgăria ”sinuciderii”, nici măcar făcută ”ca lumea”, decât cu lăsare de breaking news prin repausul de pe targă, zgâriat cel mult, ca de-o pisică.... de unde privește puțin îngândurat și înciudat!
ACUM,
11 Dec 2015

După lăsarea la vatră, lăsându-și barbă ca-n ultima poză, arată ca un schnauzer uriaș sau mai degrabă ca un scottish terrier blazat, ofensat...de poziția pierdută, avută cândva! N-are nimic, îi recomand să participe dacă-l țin bretele și mustățile la HAM TALENT!
Random imageUltimele stiri


loading...