2018-12-13 13:39


Schimbarea la față a președinților României. Imagini cât mii de cuvinte

 |  21:01
Schimbarea la față a președinților României. Imagini cât mii de cuvinte

Când ideologul comunist Silviu Brucan prognoza, greșit, că România va avea nevoie de 20 de ani pentru a-și reveni din marasmul în care se afla în 1990, după 45 de ani de comunism, nouă, tinerilor de atunci, ni se părea o exagerare: două decenii, „o viață de om”?!

Au trecut nu 20, ci aproape 26 de ani, și cred că ar fi rândul lui Brucan să fie șocat, dacă ar trăi: ne aflăm cam tot de unde am plecat. Președinția este o expresie a acestei „bătute pe loc”, cu trei foști comuniști care au fost votați șefi de stat. Iar acum, cu un neamț molcom, care ne propune politica „Pas cu pas”, dar nu dă deloc semne că se mișcă hotărât și că ne mișcă din loc.

Ion Iliescu a fost un președinte extrem de antipatizat, precum a fost și adulat, aplaudat când comitea crimele pentru care abia acum ajunge să dea socoteală.  Este interesant cum a evoluat, totuși, de la momentele Revoluție în pulover la TVR & Mineriadă & „Măi, animalule!”, când era greu să-l privești vituperând la adresa „elementelor destabilizatoare”, fără să-ți crească tensiunea, la cel în care ajunsese un președinte onorific afabil al PSD, supranumit „Bunicuța” de unii, „Bătrâna șandrama stalinistă” - de alții...

Cu Emil Constantinescu am trecut de la speranță la milă, de la milă la silă. Iar cu Băsescu, de la speranță la revoltă, de la revoltă la dezgust.

Toate acestea și multe altele ni le vor spune aceste imagini adunate în arhive de presă, de-a lungul acestor zeci de ani, cu cei patru președinți ai României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

GALERIE MEDIA


TAGURI: schimbare la fata, presedinti, romania, imagini, cuvinte, silviu brucan, revolutie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HA.HA.HA....
24 Noi 2015

SUPERBE PO(Z)NE! I-ați surprins de la începuturi când au urcat scările puterii pe post de conducători/conductori, traversând etapele ei până-n fund la taxatoare și iremediabil, cu greu…spre DEBARCARE…cu cântec, cu veselie, cu stropi de cerneală, cu scuipați de cămilă pe față, cu referendumuri de destituire…
CU CâT Mă UIT
24 Noi 2015

Mai mult la po(z)ne, îmi vine să mă râd ;))))))) Santa Klaus, acu’ 15 ani (prima foto alb/negru) seamănă cu alt fârtat de-un neam german cu el – Dieter Bohlen din Modern Talking…numa că este oleac mai în vârstă și născut într-o zi de 13, luat cu d-na în plin an revoluționar, adică 1989… nu știi cu cine ar cânta Brother Louie…știm doar sigur că You’re my heart, you’re my soul, are cu cine-l îngâna! Iar pe măsură ce înaintează în vărstă, zici că-i calul lui Ștefan cel Mare, Catalan...are zâmbet larg și deschis pentru că știe cui ”slujește” și acceptă șeaua, la rându-i!
ATENT
24 Noi 2015

dezgust fata de Basescu e doar in capul autorului. A fost si a ramas cel mai tare si mai bun presedinte. Va fi si cel mai bun prim ministru . Ha=ha=ha Istoria va demonstra psd-istilor hoti si tradatori
ILIESCU, ARE O FAță
24 Noi 2015

Foarte mobilă! Acu - zici că-i maimuță (foarte asemănător cu altă maimuță – Bush jr.,la Summitul Nato), acu Jolly Jocker, ba clovnul cu față verde din ”Masca” ținându-se STRÂNS de mânuță cu Năstase la o periniță....nici cu Oprescu nu-i mai breaz...
BăSESCU,
24 Noi 2015

Cel mai VERSATIL personaj! Dacă cei 2 dinainte...uzitau fie un limbaj de lemn sau fără conținut, fără a trece la esență decât în spatele ușilor închise, când tranzacționau cu partenerii ”strategici”, punând de-un H.G.secretizat și/sau clasificat, alături de o prezență de manechine înțepenite, anchilozate (doar Iliescu ce mai legăna capul ca o păpușă pusă în spatele geamului mașinii)...Băsescu – umblat peste mări și țări, având și consilieri buni, mirosea ca un lup de mare cam ce-i trebuie prăzii s-audă, ca s-o înfașce! Așa s-a făcut a fi de-al ”nostru”, urmând ceea ce știm cu toții....guvernul său portocaliu - tupeist, nesimțit, care-a adus icterul mecanic, în societate!
CROCODILUL FLAMAND
24 Noi 2015

PRIMII TREI EX-PRESEDINTI NISTE MARIONETE>>>SA SPERAM CA NU SI JOHANNIS....IAR BRUCAN UN PORC ORDINAR
ANONIM
25 Noi 2015

Acestia sunt ce mai penibili oamneni care isi spun ca sunt romani..............
MARIA
25 Noi 2015

Da, anonim cred ca tu esti cea mai penibila aparitie paminteana.
NEA FANE
25 Noi 2015

Romania a avut 5 presedinti primii 4 fosti MARI sau mici comunisti.ultimul NECOMUNIST.lasati-l si pe el sa faca CE CREDE EL,nu ce vreti voi.
CALU
25 Noi 2015

@MARIA Lipsa ta de discernamant se datoreaza sindromului "NF" pe care il posezi si nu-l poti rezolva niciodata.
Random imageUltimele stiri


loading...