2018-10-16 15:22


Schimbarea la faţă a şefilor SRI. Azi, Virgil Măgureanu. Imagini cât mii de cuvinte

 |  21:01
Schimbarea la faţă a şefilor SRI. Azi, Virgil Măgureanu. Imagini cât mii de cuvinte

Virgil Măgureanu a fost primul director al Serviciului Român de Informaţii (SRI), moştenitor al fostei Securităţi comuniste, înfiinţat pe 26 martie 1990. Măgureanu, născut Imre Asztalos la 19 martie 1941 la Giurtelecu Hododului, comuna Hodod, judeţul Satu Mare, a părăsit şefia SRI pe 25 aprilie 1997.

Între 1964 şi 1969, Virgil Măgureanu a urmat cursurile Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti. La sfârşitul studiilor, a devenit cadru universitar de psihosociologie la Academia de Studii Social Politice “Ştefan Gheorghiu” din Bucureşti, unde a predat până în 1989.

Potrivit generalului Ion Mihai Pacepa, şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE), Virgil Măgureanu a fost colaborator al Securităţii din februarie 1972, fiind încadrat ulterior în DIE cu grad de căpitan şi numele conspirativ “Mihăilă Mihai”.

Măgureanu intră în dizgraţia regimului comunist, iar în mai 1989 a fost plasat sub domiciliu forţat la Focşani, fiind angajat ca muzeograf la Muzeul Judeţean Vrancea. Pe 25 decembrie 1989, Măgureanu e martor la procesul soţilor Ceauşescu de la Târgovişte.

După ce a părăsit SRI, Virgil Măgureanu şi-a încercat norocul în politică, fiind artizanul înfiinţării, la 14 martie 1998, a Partidul Naţional Român (PNR), rezultat în urma fuzionării Partidului Democrat Agrar din România, Partidului Noua Românie şi Partidului Liberal-Creştin. La alegerile din noiembrie 2000, PNR şi PUNR au format Alianţa Naţională, însă au obţinut un scor electoral sub aşteptări. PNR fuzionează cu Partidul Democrat în iunie 2001, iar Măgureanu iese din politică.

Din 1994, Virgil Măgureanu predă în calitate de profesor de sociologie politică la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

GALERIE MEDIATAGURI: schimbare la fata a sefilor sri, virgil magureanu, imagini cat mii de cuvinte, sri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MACABRU PERSONAJ!
09 Ian 2016

Bine spunea cineva că ”Securitatea a fost inlocuita prin dezinformarea si incidentele de la Tg Mures- cu SRI ,find numit sef un evreu ungur Astolosz Virgil Magureanu-prezent la asasinarea lui Ceausescu ,agent Mossad…” și cu asta s-a spus aproape TOT!
Random imageUltimele stiri


loading...