2018-10-23 01:55


Schimbări în conducerea ALDE. Chițoiu pleacă din politică

 |  21:01
Schimbări în conducerea ALDE. Chițoiu pleacă din politică

Pe la miezul zilei, luni, o figură importantă pentru ALDE, Daniel Chițoiu, care deținea funcția de secretar general al formațiunii, și-a anunțat nu numai demisia, ci și retragerea din politică într-o postare pe pagina sa de Facebook pe care o începe cu „dragi colegi și prieteni”. Poate din cauza anunțului său despre iminența căruia probabil știau, „colegii” de partid au procedat tot luni, la schimbări în conducerea ALDE. Astfel, scaunul lui Chițoiu nu a apucat să rămână gol prea mult timp că a și fost numit în locul său senatorul Niculae Nasta. În plus, vedeta politică proaspăt intrată în formațiunea lui Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, a primit importanta funcție de vicepreședinte.

Dar să ne întoarcem la retragerea lui Chițoiu. Iată ce a scris el pe contul său de Facebook: „La acest început de an am luat decizia de a renunța la funcția de Secretar General ALDE și de a face pașii necesari retragerii din viața politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activității profesionale”. De observat că se retrage doar „pentru perioada ce va urma”, nu definitiv.

„Nu mi-a fost ușor să iau această decizie, dar am ținut cont de considerente de ordin personal atunci când am decis să fac acest pas”, ne asigură Chițoiu în continuarea mesajului și promite că va rămâne mai departe „un om dedicat ideilor și principiilor de dreapta, un susținător al ALDE și al proiectelor sale”. Parcă prevăzând discuțiile ce vor urma, Daniel Chițoiu insistă în următoarea frază a postării asupra motivelor demisiei: „Pentru a nu exista motiv de speculație cu privire la gestul meu, va transmit ca a fost o hotărâre unilaterală în urma căreia am decis să îmi dedic mai mult timp activității în mediul privat”.

Încheie transmițând că rămâne membru al ALDE și că privește cu încredere viitorul formațiunii politice în fața alegerilor locale și parlamentare din 2016.

Singuri în alegeri

„Am avut o discuţie cu fostul secretar general Daniel Chiţoiu, care ne-a informat că va începe o serie de proiecte profesionale şi având în vedere că ALDE şi-a început campania, am înţeles dorinţa domnului Chiţoiu de a se retrage din funcţia de secretar general. L-am numit în funcţie pe senatorul Nicolae Nasta'', a declarat copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

Nasta provine tot din PNL de unde a plecat cu Tăriceanu. Numirea lui a fost aprobată de Comitetul de unificare al ALDE. Tot acest organism a validat și instalarea lui Teodor Meleșcanu pe funcția de viepreședinte. Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, din poziția de vipreședinte, Meleșcanu va avea responsabilități principale în problemele de politică externă și de securitate națională. Era de așteptat să i se atribuie aceste domenii având în vedere trecutul său ca ministru de Externe și șef al Serviciului de informații Externe (SIE).

Tăriceanu a mai anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o reuniune a Biroului Politic Central al ALDE în care se vor discuta programul politic şi manifestul electoral. Copreședintele formațiunii a mai precizat că ALDE va avea, din această săptămână, o serie de întâlniri cu organizaţiile locale, iar pe 22 ianuarie este programată o reuniune la Bacău, cu participarea conducerilor organizaţiilor din Moldova.

Răspunzând la o întrebare, Tăriceanu a confirmat că a mai discuții cu membri PNL pentru a-i atrage spre ALDE. În ce privește eventualele alianțe politice, el a susținut că nu are în vedere asemenea colaborări. „Vom merge singuri la alegerile parlamentare şi locale. Obiectivul pe care ni-l propunem este să fim a treia forţă politică. Este neproductivă o politică de alianţe la alegerile locale”, a spus Tăriceanu citat de Mediafax. Despre relațiile cu PSD, el a negat că s-ar fi răcit legăturile, spunând că există în continuare o „relație politică” pe care o vor continua „în măsura în care există un interes comun”. „Ne-am despărţit pentru că s-a destrămat coaliţia, nu pentru că nu ne-am înţelege. Nu avem subiecte de dispută. Ne-am poziţionat diferit”, a precizat liderul ALDE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: schimbari, conducere, alde, chitoiu, niculae nasta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...