2017-01-23 08:39


Scoţia a primit undă verde pentru referendumul de independenţă

 |  13:02
Scoţia a primit undă verde pentru referendumul de independenţă

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat că guvernul pe care-l conduce a stabilit detaliile şi condiţiile pe care Scoţia va trebui să le respecte pentru a i se permite să organizeze un referendum privind independenţa.

Partidul Naţional Scoţian, aflat la guvernare, promovează organizarea referendumului, pe care doreşte să-l organizeze până cel târziu în 2016. Dacă scoţienii chemaţi la urne vor spune „da” în privinţa independenţei faţă de Marea Britanie, Scoţia ar putea părăsi uniunea în care s-a aflat mai bine de 300 de ani, scrie Reuters.

„Incertitudinea în jurul acestei chestiuni nu este bună pentru Scoţia şi pentru economia scoţiană”, a declarat premierul britanic, care s-a arătat pentru organizarea cât mai rapidă a unui referendum. Potrivit agenţiilor de presă străine, acesta ar putea avea loc, cel mai probabil, în 2014. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-10

TAGURI: independenta Scotia, referendum Scotia, guvernare Partid National Scotian, premier David Cameron, secesiune Scotia, uniune MareaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image