2018-12-12 07:54


Scrisoare „de amor” de la Ponta pentru Boc

 |  13:39
Scrisoare „de amor” de la Ponta pentru Boc

Preşedintele PSD i-a adresat o scrisoare premierului, în care îl întreabă cum a fost posibil ca deputaţii PDL să voteze legea cămătăriei pentru care Guvernul a emis un punct de vedere negativ. Acţiunea pesedistului vine la numai o zi după ce Roberta Anastase i-a acuzat pe membrii PSD că, în Prahova, îşi fac campania electorală cu ajutorul interlopilor.

Ponta îi cere premierului să îi spună şi care sunt motivele pentru care Guvernul nu a fost de acord cu legea cămătăriei. „Vă rog să faceţi publice motivele pentru care aţi fost şi dvs. împotriva legii privind cămătăria, iniţiată de colegii dvs. din Parlament. Şi vă întreb, în acelaşi timp, dacă v-aţi schimbat între timp poziţia? De asemenea, vreau să vă întreb care este motivul pentru care parlamentarii PDL au ales să ignore punctul dvs. de vedere? Poate fi cumva intenţia de a bulversa o legislaţie clară, cu scopul de a oferi clanurilor interlope o portiţă de scăpare?”. Ponta adaugă în scrisoarea pe care i-a înaintat-o premierului că „prin noua lege, confuză şi contradictorie”, infractorii ar putea să scape mai uşor de reglementările legii.

Victor Ponta este „tentat” să creadă că gestul democrat-liberalilor este „o diversiune bine pusă la punct, cu miza de a oferi cămătarilor o şansă de a se proteja împotriva legii”. Totodată, Ponta explică faptul că a votat împotriva proiectului PDL pentru că îl consideră deficitar, iar acum este atacat de PDL pentru această opţiune. „Votul dat de colegii mei din USL împotriva acestui proiect neprofesionist, care mai mult încurcă legislaţia actuală, este, aşadar, bazat pe experienţa pe care o am în domeniul juridic şi pe participarea directă la elaborarea unui Cod penal pe care îl cunosc foarte bine”. Liderul PSD mai scrie în scrisoarea trimisă premierului că „aştept un răspuns din partea dvs., considerând că absenţa acestuia reprezintă o solidarizare cu demersul superficial şi periculos pe care conducerea Camerei Deputaţilor îl iniţiază chiar în prezent”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...