2017-01-18 01:31

POLITICA


Se ascut săbiile în PSD Bucureşti. Ponta: “Vanghelie nu va mai fi niciodată şef la Capitală”

 |  19:50
Se ascut săbiile în PSD Bucureşti. Ponta: “Vanghelie nu va mai fi niciodată şef la Capitală”
Victor Ponta şi Marian Vanghelie îşi transmit unul altuiamesaje tot mai nervoase în legătură cu situaţia confuză din PSD Bucureşti. Dupărecenta îndepărtare de la cârma organizaţiei a lui Vanghelie, la orice reacţiede orgoliu a acestuia, Ponta îi răspunde cu ameninţări.

„Poate să mai facă parte din echipa PSD, dar nu înpoziţie de şef”- este ultima avertizare pe care i-o transmite preşedintele PSD,Victor Ponta, lui Marian Vanghelie, cel pe care l-a schimbat de curând de laşefia organizaţiei bucureştene. Iniţial, Ponta a declarat că îi va facereproşuri primarului sectorului 5 doar în cadru restrâns. Vanghelie, însă,dovedeşte că nu a înţeles reproşurile. „Cred că nu s-a explicat foarte clar ces-a întâmplat. Că s-a stabilit un consiliu de coordonare nu mă afectează. M-amsimţit un pic jignit, dar, pe fond, ceea ce face un om, capacitatea lui demuncă, nu poate să i-o ia nimeni”, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, primarulde la sector 5, care pe pagina web a PSD Bucureşti apare încă la rubrica „preşedinte”.Indiferent de decizia CEx şi de nemulţumirile „teritoriului” faţă de imaginea luiVanghelie, situaţia de la Capitală va trebui, mai devreme sau mai târziu, tranşatăprin alegeri. Sigur pe atuurile sale, Vanghelie e convins că nu va putea existaatunci altă soluţie democratică decât o reîntoarcere în funcţie, pentru care e pregătit.„Oricând, dacă se vor face alegeri, evident că voi candida fără nici o problemă“,declară el, adăugând că, în general, „funcţia sa se numeşte Marian Vanghelie”.

Victor Ponta a răspuns acestor afirmaţii, la aceeaşiteleviziune, cu severitate. „Marian era foarte bine să stea mai mult înorganizaţie şi mai puţin la tv”, a declarat preşedintele PSD, explicând că filialabucureşteană e una prea importantă din punctul de vedere al imaginii, şi electoral,ea are multe de îndreptat. Aspiraţia lui Vanghelie de a reveni la conducerea eii-a provocat lui Ponta o replică dură, legată şi de ieşirea din tăcerea impusălui Mircea Geoană în perioada de suspendare recent încheiată. „Domnii Geoană şiVanghelie au fost cei care au condus PSD până în 2010. Nu toţi am fostmulţumiţi, dar am făcut parte din echipă şi ne-am bătut. Acum, ei, dacă vor,pot să facă parte din această echipă, e adevărat, nu tot ei în poziţiile deşefi, deocamdată, pentru că partidul a decis altfel”, i-a pus la colţ şefulpartidului pe amândoi.

Imediat după înlăturarea lui Vanghelie de la preşedinţiaorganizaţiei de Bucureşti a PSD, deputata Oana Mizil s-a arătat a fi drept ceamai puternică susţinătoare a lui, lăsând de înţeles că nu aprobă decizia luiPonta de a-l scoate din joc pe primarul de sector. Cu toate acestea, după odiscuţie cu vicepreşedintele Liviu Dragnea, chiar şi ea a ajuns la concluzia căŢpunctele de vedere s-au armonizat”, afirmând că, dacă s-ar mai supune o dată cazulla vot, s-ar abţine, „pentru principii de colegialitate”. „Îl susţin pe Victor,cum l-am susţinut şi pe Geoană. Vanghelie este un membru PSD care aduce voturi,eu ştiu cum îl iubeşte lumea”, declară deputata.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie, cei 50 de membriai Comitetului Executiv al PSD au decis, cu doar 6 abţineri, ca MarianVanghelie să nu mai conducă organizaţia PSD Bucureşti. Filiala e condusă, „peperioada preelectorală”, de un birou de coordonare al cărui preşedinte esteVictor Ponta. Din birou mai fac parte, ca membri, Corina Creţu, Rodica Nassar,Ecaterina Andronescu, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Marian Vanghelie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image